Apar noi detalii legate de controversatul proiect de lege care ar urma să faciliteze autorităților interceptarea și accesul la „conținutul datelor criptate tranzitate”, adică a comunicărilor prin intermediul aplicațiilor de mesagerie precum WhatsApp, Telegram sau Signal. În emisiunea Culisele Statului Paralel, Anca Alexandrescu a prezentat expunerea de motive, pe care apar semnăturile unor personaje cunoscute. 

Ca inițiatori ai proiectului apar Tanczos Barna, la vremea respectivă ministru interimar al Cercetării, Inovării și Digitalizării în guvernul Cîțu și Vlad Stoica, fostul șef de cabinet al lui Victor Ponta, în calitate de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Ca și avizatori au semnat numeroși miniștrii au fostului cabinet, priuntre care Dan Vîlceanu, Virgil Popescu sau Raluca Turcan.

Documentul integral AICI.

Despre cei 2 inițiatori a scris și avocata Ingrid Mocanu, într-o postare pe Facebook.

“Cine este ministrul care a promovat, în calitate de inițiator, mult-discutata lege care permite serviciilor secrete să supravegheze în masă, pe toate rețelele: whatsapp, signal, telegram, facebook mesenger? Da, fix Tanczos Barna, ministrul interimar al cercetării, inovării și digitalizării, cot la cot cu Vlad Stoica, fostul șef de cabinet al lui Victor Ponta. Da, acel Ponta care a gonit-o pe Pivniceru din funcție și a numit-o repede pe Kovesi Procuror-Șef al DNA… după care mieuna că i-a înscenat DNA-ul dosare pe nedrept. (…) Da, acel Tanczos despre care vă spuneam că și-a scos din CV cursul de la Colegiul SRI, absolvit în aceeași generație cu Anaconda,” a scris Mocanu.

 

Articolul precedentLovitură pentru șoferi. Trebuie să ai asigurare chiar dacă nu mergi cu mașina
Articolul următorDNA Ploieşti a trimis în judecată doi oameni de afaceri