Doi oameni de afaceri şi o societate comercial- SC Montes Tour SRL- au fost trimişi în judecată de DNA Ploieşti într-un dosar de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi cu consecinţe deosebit de grave (comise sub forma autoratului şi a complicităţii).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011 – 2012, în contextul implementării proiectului „Ferma piscicolă cu creştere în sistem superintensiv – N, jud Prahova”, administratorul S.C. Montes Tour S.R.L, beneficiind de ajutorul celuilalt om de afaceri, ar fi fraudat procedura de achiziţie publică desfăşurată în contextul menţionat mai sus şi ulterior ar fi depus la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale mai multe documente false (situaţii de lucrări, facturi, proces verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, etc.).

De menţionat este faptul că, firma câştigătoare a licitaţiei, controlată de acelaşi om de afaceri, nu avea resursele umane şi logistice necesare realizării unui astfel de proiect (pe toată perioada „executării” contractului de lucrări a avut doar doi salariaţi).

Ulterior acestor demersuri, inculpatul ar fi obţinut fonduri nerambursabile în valoare totală de 2.757.894 lei, sumă cu care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii faţă de cei doi oameni de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Cine a inițiat proiectul de lege privind INTERCEPTAREA mesaje pe rețelele și aplicații
Articolul următorVaccinarea anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani intră în linie dreaptă