Cursuri suspendate în noi clase din Prahova, în ultimele trei zile. Elevii și preșcolarii din zeci de unități de învățământ din județ au început săptămâna on-line, ca urmare a cazurilor Covid confirmate în intervalul 9-11 octombrie, reiese dintr-o situație publicată de ISJ Prahova luni seară.

Cele 106 clase și grupe aflate în această situație sunt în unități de învățământ din tot județul. Copiii vor reveni la activități cu prezența fizică pe 24, respectiv 25 noiembrie.

Potrivit unei situații până la data de 7 octombrie, întocmite de Inspectoratul Școlar Județean, de la începutul anului școlar, în Prahova trecuseră la activitatea on-line 380 de clase și 30 de grupe de preșcolari. Cu noile situații făcute publice de vineri până acum, numărul claselor care au suspendat cursurile față în față a trecut de 500, în doar o lună de școală.

Tot ISJ Prahova a anunțat, ieri, că până acum, în școlile și grădinițele din județ au fost confirmate cu Covid peste 1.300 de persoane, dintre care aproape 1.000 de elevi.
Orele trec on-line la confirmarea unui caz Covid

Potrivit reglementărilor în vigoare, cursurile unei clase sunt suspendate la confirmarea unui caz Covid, iar o unitate de învățământ trece integral la ore on-line dacă a suspendat activitatea fizică în mai mult de jumătate dintre clasele/grupele sale.

Cel mai recent, în această situație a ajuns Colegiul Național “Mihai Viteazul”  Ploiești, unde măsura a fost adoptată la finalul săptămânii trecute.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPercheziții în această dimineață în Prahova la persoane care încasau ilegal indemnizații de sprijin
Articolul următorAvertizare ANM: Un ciclon puternic va lovi România. Unde va ninge