Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au anunțat, marți, că au constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Constantin Lazăr, fost viceprimar al comunei prahovene Vadu Săpat.

Potrivit informării transmise de ANI, Lazăr s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 02 iulie 2012 – 27 iunie 2016, când “a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Articolul invocat stabilește că “funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice […]”

Articolul precedentS-a decis! Ce se întâmplă cu parteneriatul dintre VEOLIA și Petrolul
Articolul următorSinaia, gazda Conferinței Internaționale Salvamont
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.