Patru zile de distracție în aer liber pentru 20 de elevi ai școlii gimnaziale „Învățător Ion Radu” din Vadu Părului, comuna Albești Paleologu. Vorbim despre fericiții câștigători ai concursului ”Gândește Verde, Gândește Curat”.

Munca micuților a fost răsplătită prin faptul că au putut participa la Școala de vară “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!”, proiect inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova  și aflat deja la cea de-a 11 ediție.

Evenimentul s-a desfășurat anul acesta, timp de patru zile, în cadrul  Parcului Memorial “Constantin Stere”  din Bucov.

Totul a putut să fie realizat prin sprijinul celor de la Petrotel Lukoil Ploieşti, care încă de la prima ediție a evenimentului au dorit să se implice în acest proiect și să răsplătească  eforturile depuse de elevii   câștigători.

Cei 20 de copii au fost foarte încântaţi de programul pregătit pentru ei, au renunțat la telefoanele mobile și la tablete și au petrecut clipe de neuitat în aer liber.

Într-o eră a tehnologiei, cu siguranță nu este uşor să pregăteşti un program care să-i atragă pe copii şi prin care aceştia să înveţe în joacă lucruri interesante, dar ca de obicei, organizatorii au reușit și în acest an să realizeze ceva deosebit.

”În cele patru zile de “eco-școală”, elevii au vizitat grădina zoologică și au  aflat lucruri interesante despre animale și despre traiul acestora în libertate, comparativ cu cel din captivitate (de la dna biolog Dana Canari), au învăţat despre flora și fauna protejată din județul nostru (de la ecolog Crina Popa-APM Prahova), au participat la lecții de geologie și vulcanologie, alături de ing. geolog Doina Gheorghe (APM Prahova); de asemenea, elevii au vizitat casa ţărăneasca din incinta zoo, construită din lemn, in stil tradiţional românesc. Într-una din zilele de tabără, copiii au primit in vizită pe reprezentanţii ISU Prahova, care au  făcut o demonstrație privind acordarea primului ajutor în caz de accidente. De asemenea, elevii au primit informații privind echipamentul specific excursiilor montane. În ultima zi a școlii de vară, după testul de verificare a cunoștințelor acumulate, copiii au vizitat Muzeul Memorial Constantin Stere. Zilnic, s-au desfășurat activități artistice și jocuri în aer liber, pentru relaxarea elevilor. Şcoala de vară s-a încheiat cu tradiţionala “bătaie” cu pistoale cu apa. ”, se arată în comunicatul APM Prahova.

Partenerii APM Prahova în organizarea acestei acțiuni sunt Administrația Parcului Memorial Constantin Stere Bucov-Grădina Zoologică, Muzeul Memorial Constantin Stere, ISU Prahova, Nicoleta Mocanu-de la Fitness Nico. Un sprijin important s-a primit din partea sponsorului SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiești, care a asigurat transportul și gustările zilnice ale elevilor și invitaților.

Anul acesta, în cadrul concursului ”Gândește Verde, Gândeste Curat” au participat 17 școli cu clase 1-8 și 8 licee care au avut ca probă dezbatarea pe o temă dată.

Articolul precedentFOTO| Autoritățile prahovene, în ALERTĂ! A fost confirmat primul caz de pestă porcină
Articolul următorVIDEO Focar de pestă porcină în Prahova. Ce măsuri iau autoritățile județene. Restricții impuse și în județele Dâmbovița și Ilfov