Pompierii prahoveni se luptă de mai bine de nouă ore cu un incendiu izbucnit la o fabrică de saltele din oraşul prahovean Urlaţi.

Incendiul a izbucnit marţi noaptea şi s-a manifestat generalizat la o hală de producere și de depozitare. Populaţia din zonă au primit un mesaj de avertizare prin sistemul de urgenţă RO-ALERT. 50 de persoane, care locuiesc în zonă, la un bloc şi mai multe case, au fost  evacuate ca măsura preventivă din cauza propagării fumului.

Operațiunea de stingere a incendiului se dovedește a fi dificilă. Chiar dacă au trecut nouă ore de la momentul în care flăcările au cuprins construcția, pompierii se luptă în continuare cu flăcările.

La fața locului intervin șapte autospeciale de stingere, potrivit ISU Prahova.

„Este o intervenție dificilă. Pompierii se luptă cu flăcările de peste 9 ore, din cauza cantităților mari de materiale combustibile (baloți de vatelina, utilaje, 2 tiruri si alte două autoutilitare, saltele, bureti, lemn, butoaie cu diluanți și adezivi), a fumului dens, a temperaturilor ridicate și a gazelor toxice degajare”, a precizat ISU Prahova.

Hala nu mai prezintă siguranță, motiv pentru care pompierii asigura intervenția doar din exterior.

Focul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1500 mp. ISU Prahova a anunțat că, din fericire, nu mai este pericol de propagare.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au reușit să localizeze incendiul.

Circulația pe DJ 102 C Urlați – Iordăchenu, în zona Cartierului 11 Iunie, a fost restricționată pentru a permite intervenția echipajelor de pompieri.

FOTO/VIDEO ISU Prahova

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine