Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a coordonat ședința de lucru privind elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul ,,Drum de mare viteză Ploiești-Buzău”.

Acest drum este cuprins în Master Planul General de Transport al României (M.P.G.T.) și beneficiază de finanțare nerambursabilă, alocată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

În cadrul întâlnirii de lucru, la care au luat parte reprezentanți ai proiectantului, autoritatea contractantă (C.N.A.I.R. SA), reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din Prahova și primari ai unor localități, au fost dezbătute variantele optime și zonele pe unde va trece drumul de mare viteză ce va face legatură între cele două municipii reședință de județ, Ploiești, respectiv Buzău.

Implementarea acestui proiect va genera efecte socio-economice pozitive, prin micșorarea distanțelor și dezvoltarea regională, mărindu-se zona de influența economică a orașelor mari, asupra localităților mici. Un alt element important al proiectului va fi creșterea vitezei de deplasare și îmbunătățirea siguranței rutiere pe ruta Ploiești-Buzău.

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic are o valoare de puţin peste 14,7 milioane de lei, din care 9,3 milioane reprezintă o finanţare nerambursabilă obţinută de la Uniunea Europeană. Potrivit informaţiilor transmise anterior de CNAIR, contractul de servicii a fost semnat în octombrie 2018, cu o durată de 24 de luni.

 

Articolul precedentAtenție! Restricții de circulație pe DN1A, la Vălenii de Munte, de Sfânta Maria
Articolul următorUn biciclist din Băicoi și-a pierdut viața după ce s-a izbit de un stâlp