Conducerea Instituției Prefectului județul Prahova a organizat joi o conferință de presă comună cu celelalte structuri din Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția Sanitară Prahova, având ca temă pregătirile noului început de an școlar.

În cadrul acestei întâlniri a fost prezentată și campania de informare și prevenire în unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora, susținută de structurile MAI în luna septembrie.

Astfel, a fost prezentată situația unităților de învățământ din Prahova în ceea ce privește autorizarea sanitară, autorizarea privind securitatea la incendiu, accesul la microbuze școlare, statutul cadrelor didactice care vor preda în anul școlar 2019-2020 în unitățile de învățământ.

În acest moment, cu câteva zile înaintea începerii anului școlar 2019-2020, în județul nostru mai sunt  nouă unități de învățământ care nu au fost autorizate sanitar din cauza lipsei apei curente, autoritățile locale găsind, însă, soluții, pentru fiecare caz, astfel încât elevii care vor învăța aici să aibă parte de aceleași condiții de igienă ca ceilalți colegi ai lor din unitățile autorizate sanitar.

Din cele 644 de unități școlare, 41 au grupuri sanitare în curte. Pentru un număr de 51 de clădiri ale unor unități școlare din Prahova, conducerile școlilor și grădinițelor sunt în curs de autorizare/aviz privind securitatea la incendiu, dar în niciuna dintre locații, copiii nu sunt puși în pericol, după cum a apreciat conducerea ISU Prahova, motivele pentru neavizare fiind mai degrabă de ordin birocratic.

Anul acesta, niciun cadru didactic care a obținut mai puțin de nota 5 la evaluările Inspectoratului Școlar Județean nu va putea preda. Cursurile vor fi susținute de către 5.400 de profesori titulari și 1.720 de profesori suplinitori. În ceea ce privește microbuzele școlare, a fost transmis ministerului de resort un necesar de 45 de microbuze suplimentare.

În urma verificărilor în teren, prefectul Mădălina Lupea a apreciat că din punct de vedere logistic, unitățile școlare existente pot asigura condițiile necesare studiului, existând și unități care au beneficiat de surse de finanțare guvernamentală și care se ridică acum la standarde occidentale.

Totodată, în acest context, a fost prezentat planul de măsuri privind activitățile care se vor desfășura în unitățile de învățământ și zonele adiacente din județul Prahova, în perioada 7-20 septembrie 2019.

Astfel, cei de la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Gruparea Mobilă de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești, Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane vor merge în școli, dar și în locuri cu public numeros, pentru a transmite elevilor, cadrelor didactice și părinților, recomandări cu caracter preventiv pentru gestionarea corectă a unor situații de risc pentru copii: agresiuni fizice și psihice, consumul de droguri, reguli de circulație pe drumurile publice, pericolele din mediul virtual etc.

 

Articolul precedentPolițistul Marian Godină, noi dezvăluiri despre cazul ”Lucian Rădulescu”: Agitație pe la IPJ Prahova. Se fac verificări
Articolul următorIPJ Prahova dezminte acuzațiile aduse de polițistul Marian Godină