INCREDIBIL! La Ploiești plouă cu detergenți! Rezulatul analizelor Gărzii de Mediu!

În cadrul întâlnirilor de lucru ale viceprim-ministru Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, în județul Prahova, întâlniri care au avut ca obiectiv evaluarea stadiului revizuirii autorizaţiilor rafinăriilor OMV, Lukoil şi ROMPETROL şi modul în care SC UNILEVER îşi îndeplineşte obligaţiile de mediu, reprezentanții mass-media au semnalat apariția, în Ploiești, pe străzile din apropierea Unilever, a unor ape pluviale cu aspect de saponificare.

În cadrul întâlnirilor de lucru ale  viceprim-ministru Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, în județul Prahova, reprezentanții mass-media au semnalat apariția, în Ploiești, pe străzile din apropierea Unilever, a unor ape pluviale cu aspect de saponificare.
Ministrul Grațiela Gavrilescu a dispus comisarilor Gărzii Naționale de Mediu prezenți să preleveze de îndată probe de apă și să verifice aspectele semnalate.
Probele au fost prelevate în recipiente sterile și au fost transmise, prin intermediul APM Prahova, către Laboratorul de Calitatea Apelor Ploiești, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Buzău-ialomița, laborator acreditat RENAR.
În urma analizelor, s-a constatat prezența agenților de suprafață anionici (detergenți) în cantitate de 0,1 mg/l. Precizăm că valoarea maximă admisă de lege este de 20 mg/l.

Articolul precedentPERICOL! Viceprimarul Mihai Cristian Ganea anunță măsuri urgente după ce au căzut bucăți din ”Podul de Lemn” din Ploiești VIDEO
Articolul următorProteste la Ploiești împotriva poluării! Primarul Adrian Dobre, printre protestatari | VIDEO