Câteva secunde… atat a lipsit pentru ca un gest prostesc sa ducă la provocarea unui incendiu masiv în zona Crucii Caraiman. Persoana vinovata a fost identificată și amendata, anunță Jandarmeria Montana.

Astăzi, în jurul orei 12.00, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au fost informați de către un ghid montan despre faptul că o persoană ce făcea parte dintr-un grup de turiști a folosit o artificie pe pajiștea din apropierea Crucii Caraiman, aprizând iarba uscată din zonă.

Din pricina curenților de aer și a vegetației uscate, focul s-a extins imediat, însă cu sprijinul persoanelor din grupul de turiști, acesta a fost stins într-un timp scurt, evitându-se propagarea incendiului în zona Crucii Caraiman.

Jandarmii montani au identificat persoana în cauză, aceasta fiind sancționată contravențional cu suma de 3000 lei pentru „arderea vegetației pajiștilor fără respectarea prevederilor legislației în vigoare”, în conformitate cu „Ordonanța de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente”.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentAstăzi, 31 octombrie, elevii revin la școală. Începe al doilea modul, care durează până pe 22 decembrie
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 29 octombrie