Arderea miriștei, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă. Evitați să ardeți resturi vegetale în gospodăria proprie sau, și mai rău, să le duceți pe domeniul public și să le ardeți acolo!

Este mesajul primarului comunei Puchenii Mari, Constantin Negoi, către persoanele din această localitate.

Edilul spune că focul se poate propaga foarte ușor la vecini, pe miriști sau pe terenurile ce au culturi de toamnă.

Din acest motiv, la nivel de comună, se aplică o sancțiune contravențională cuprinsă între 3000 și 6000 de lei, pentru persoane fizice, respectiv 25.000 – 50.000 de lei, pentru cele juridice.

În plus, mai spune primarul Constantin Negoi, pe lângă sancțiune, cei depistați că recurg la astfel de fapte vor plăti și despăgubiri pentru pagubele înregistrate de vecini sau pentru compromiterea recoltelor din zonele afectate de incendii.

Resturile vegetale, spun reprezentanții autorităților locale, pot fi păstrate în gospodărie și transformate în compost.

Dacă aveți resturi vegetale cu diametru mare, de exemplu crengi de copaci, în curând vă vom oferi posibilitatea să le tocați, contracost, cu tocătorul tractat, ce va fi achiziționat de Primărie. Vă vom pune la dispoziție un număr de telefon pentru a solicita acest tocător. Ceea ce rezultă în urma compostării poate fi folosit ca îngrășământ pentru plante” a conchis edilul șef din Puchenii Mari.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilanț coronavirus 11 august: 326 de cazuri noi, 8 decese
Articolul următor84 de primării din Prahova, somate de Rosal să achite taxa de salubritate