Fostul șef al DNA Ploiești s-a prezentat la sediul ÎCCJ pentru a fi audiat în dosarul în care el și Mircea Negulescu sunt acuzați de represiune nedreaptă și măsluire de probe. La sediul Înaltei Curți este așteptat să vină și Mircea Negulescu, scrie realitatea.net.

Fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea s-a prezentat luni dimineață la sediul ÎCCJ pentru a fi audiat în dosarul în care el și Mircea Negulescu sunt acuzați de represiune nedreaptă și măsluire de probe. La sosire, Onea a spus: „Va veni și momentul în care voi face declarații. Știu că a încetat măsura preventivă”.

 Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost trimişi în judecată de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru săvârşirea mai multor infracţiuni printre care represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Lucian Onea este acuzat de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar, Mircea Negulescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreaptă, instigare în formă continuată la comiterea fără vinovăţie sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citește mai mult pe realitate.net

Articolul precedentProblemele bugetare crează tensiuni în Primăria Ploiești! Angajații riscă să nu își primească salariile
Articolul următorFinanţare de la AFM pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru 7 județe, inclusiv Prahova