Sute de credincioși participă vineri la hramul Mănăstrii Ghighiu din Prahova.

Mănăstirea Ghighiu este cunoscută nu doar prin icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă aici în anul 1958, ci şi prin izvorul ei tămăduitor.

Astăzi se dă cinstire şi Sfintei Icoane a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu, aflată la câţiva kilometri de Ploieşti. Potrivit www.manastireaghighiu.ro, icoana datează din secolul al XVI-lea şi a fost adusă şi dăruită aşezământului de la Ghighiu de episcopul Vasile Samaha de Sergiopolis, din Siria, la 25 februarie 1958.

Ierarhul sirian, aflat într-o vizită în România, în calitate de reprezentant al Patriarhiei Apostolice din Antiohia, a dăruit patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Justinian, o icoană a Maicii Domnului, veche de peste patru sute de ani şi vestită prin minunile ei. Patriarhul a hotărât ca această sfântă icoană să fie aşezată în Mănăstirea Ghighiu. Drept aceea, episcopul Vasile Samaha de Sergiopolis, însoţit de episcop-vicar al Patriarhiei, Teoctist Botoşăneanul (viitor patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, 1986-2007), a făcut o vizită la Mănăstirea Ghighiu, unde a depus darul de mare preţ.

Este motivul pentru care , în această zi de mare sărbătoare toată suflarea din judeţ dar şi din multe locuri îndepărtate vrea să ajungă la Mânăstirea Ghighiu, locul de unde izvorăşte apa sfântă. Mânăstirea mai este cunoscută şi datorită icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă aici în anul 1958.

Foarte multe vedete vin să se roage la icoana făcătoarea de minuni de la Ghighiu. Printre care vin permanent aici îi amintim pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, pe creatorul de modă Cătălin Botezatu, cântăreața Delia și multe alte persoane publice

Oricine poate consuma Aghiasmă pentru curăţirea trupească şi sufletească. Spre exemplu, elevii și studenții trebuie să o bea dimineața, înainte de masă, să se stropească pe frunte și pe hainele de pe ei, pentru a le lumina Dumnezeu mintea, pentru a le dărui înțelegere și pricepere.

Se poate stropi prin casă atunci când se crede de cuviință (suspect de farmece, descântece, vrăjitorii sau alte lucrări diavolești).

Celor bolnavi, apa sfințită le este de mare trebuință. Trebuie să o bea înainte de masă şi să-și stropească hainele de pe ei și rănile sau locurile dureroase, notează relitatea.net

Articolul precedentPercheziții la hoții de lemne de la Posești, Cerașu, Starchiojd, Bătrâni și Drajna
Articolul următorPenitenciarul de Femei Ploieşti Târgşorul Nou recrutează candidaţi pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ proprii
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.