Miron Mitrea a vorbit la Culisele Puterii de la Realitatea PLUS despre situația delicată în care se află Codruța Kovesi. Ea ar putea fi demisă de la conducerea instituției pe care o conduce de la Bruxelles.

“Noi, românii, am numit politic tot felul de oameni inclusiv procurori generali sară să ținem cont de gradul lor profesional. Nu spun că e bine sau rău, doamna Kovesi a ajuns procuror general fără să aibă gradul maxim. A putut fi pentru că așa e legea pentru că politicienii fac legea cum vor.

Doamna Kovesi a încercat în 2018 să obțină gradul profesional cel mai înalt și CSM a refuzat-o. Ea nu a vrut să dea un examen, înțeleg poziția ei, nu sunt de acord cu ea. Ea a dat CSM in judecată, a câștigat și acum a pierdut la ICCJ. Imediat o parte a presei a început să țipe că a început că trebuie să își piardă funcția europeană. Nu îmi e atât de clar. Nu știu dacă e o condiție obligatorie dacă a pierdut acest grad să o trimită acasă pe doamna Kovesi.

Cred că dacă cei de la Bruxelles vor să-și schimbe decizia se poate invocă acest argument. Sunt convins că dacă vor să o trimită acasă li s-a construit argumentul perfect”, a concluzionat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

Articolul precedentLiviu Dragnea, noi dezvăluiri care cutremură întreaga clasă politică
Articolul următorCarrefour retrage mai multe produse vândute și în magazinele din Prahova. Pot fi periculoase pentru sănătate