Prahova Ploiești, cea mai veche echipă din fotbalul prahovean, a renăscut, am putea spune peste noapte.

Clubul este patronat de omul de fotbal Adrian Teodorescu, fost fundaș central la CSS Brașovia, FC Brașov, Poli Iași, Fortus Iași, Olimpia Rm. Sărat, Dunarea Galați, Gloria Buzău, Poiana Campina, Inter Sibiu, Mureșul Deva și FC Gaszer (Ungaria). Teodorescu este un personaj cunoscut în fotbalul din România, acesta activând, în diverse funcţii, la Astra Giurgiu, Dunărea Galați, Flacăra Moreni, Farul Constanța, Poiana Câmpina ori CSM Ploieşti.

Prahova Ploiești a debutat sâmbătă în Liga C Județeană, în compania echipei Victoria Fântânele, reușind un 1-1. Scorul este meritoriu deoarece Teodorescu a reușit să facă echipa pe ultima sută de metri. Media e vârstă a fotbaliștilor de la Prahova Ploiești este de 22 de ani, dar tinerii și-au propus ca la finalul campionatului să se claseze în primele trei locuri din seria în care joacă.

Prahova Ploieşti a fost înfiinţată în 1915, sub conducerea lui J.Koppes, după desfiinţarea( redenumirea ) echipei United Ploieşti.

În chiar primul sezon, Prahova a câştigat Campionatul Naţional, iar după primul război mondial îşi reia activitatea alături de formaţiile bucureştene, participând la Campionatul Naţional în formula turneului final, cu campionatele de regiuni şi apoi de ligi, între anii 1919-1932. Performanţa sa majoră din această perioadă a fost câştigarea, în 1931, a campionatului Ligii de Sud, cu echipa formată din: Zaharescu, Barasch, N. Ionescu, Vasilescu, Müller, Dauché, Popescu, Obretcovici, Reingluber, Georgescu-Tarzan, I. Niculescu, Atanasiu. Din păcate pierde cu 2-3 în faţa lui U.D.R. Reşiţa şi ratează astfel şansa de a accede în semifinale.

Echipa a fost desființată în 2001, din lipsă de fonduri, iar reapariția ei în fotbalul ploieștean reînvie tradiția unui brand care a făcut istorie în Ploiești.

Articolul precedentVIDEO Urs capturat în zona autogării din Câmpina
Articolul următorGazonul de pe Ilie Oană refăcut complet pentru meciul România-Muntenegru!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.