Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Prahova, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfăşurat ieri o acţiune, pe raza de competenţă, scopul fiind prevenirea şi combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul ţării noastre.

O femeie şi un bărbat din Turcia au fost depistaţi în situaţii ilegale.

La data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii de imigrări din Prahova, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă, scopul fiind prevenirea şi combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor în România.

A fost verificată o societate comercială, fiind depistaţi o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 50 de ani, ambii din Turcia, care desfăşurau activităţi lucrative fără aviz de muncă.

Ca urmare a celor constatate, pe numele bărbatului a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 30 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Întrucât femeia este membru de familie al unui cetăţean străin care are drept de şedere pe termen lung în România este interzisă măsura returnării. Aceasta a fost sancţionată cu amendă în valoare de 100 de lei, conform actului normativ menţionat anterior.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii societăţii comerciale vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare.

***
În conformitate cu prevederile O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, măsura returnării nu poate fi dispusă împotriva străinilor aflaţi în oricare dintre următoarele situaţii:

a) străinul este minor, iar unul dintre părinţii acestuia are drept de şedere în România;

b) străinul este părinte al unui minor care are cetăţenia română, dacă minorul se află în întreţinerea acestuia sau dacă există obligaţia plăţii pensiei de întreţinere, obligaţie pe care străinul şi-o îndeplineşte cu regularitate;

c) străinul este căsătorit cu un cetăţean român sau cu un străin care are drept de şedere pe termen lung pe teritoriul României;

d) străinul a depăşit vârsta de 65 de ani.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBani de la Guvern pentru cupluri sau femeile singure cu vârsta între 20 şi 45 de ani
Articolul următorPrahova. Patru minori au fost reținuți în urma perchezițiilor de la Ploiești