Opt percheziții domiciliare au loc în Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, la persoane bănuite de furt. Șapte persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 1 noiembrie a.c., polițiști ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova efectuează 8 percheziții, la persoane bănuite de săvârșirea unor furturi prin ,,metoda pomana”.

Percheziții în Prahova la persoane bănuite de înșelăciune prin metoda “Pomana”

Din cercetări a rezultat că, în perioada august – octombrie a.c., persoanele în cauză, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuințe.

După ce ar fi reușit să pătrundă înăuntru, acestea ar fi oferit și o sumă de bani cu același titlu, însă ar fi înmânat persoanelor vătămate o bancnotă de valoare mare, solicitând un rest de bani, pentru a identifica locul unde sunt ținuți banii în locuințe.

Ulterior, ar fi creat un pretext pentru a distrage atenția persoanelor vătămate, una dintre persoanele bănuite reușind să sustragă restul de bani.

Prin activitatea infracțională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. 7 persoane vor fi fost conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La activități participă și jandarmi.

Articolul precedentPrimarul Adrian Dobre acuză PSD și ALDE că se opun dezvoltării Ploieștiului
Articolul următorCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi bombă la europarlamentare
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.