Polițiștii care au derulat, ieri, percheziții la Ploiești, într-un dosar de furt calificat, distrugere și loviri, au dus la audieri nouă minori din municipiu, bănuiți că ar fi implicați în mai multe fapte de acest fel.

“Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești, la persoane bănuite de furt calificat, distrugere și lovire sau alte violențe.

9 tineri cu vârstele cuprinse între 13 și 17 ani au fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii, în prezența reprezentanților legali.

Polițiștii Secției nr.1 de poliție Ploiești au documentat activitatea infracțională a tinerilor care în cursul anului 2022 ar fi sustras bunuri, dar și diverse sume de bani din locuințe și societăți comerciale.

În urma săvârșirii infracțiunilor aceștia ar fi distrus distrus mai multe obiecte de mobilier.

Totodată, tinerii ar fi exercitat acte de violenţă asupra altor tineri, dar și asupra unei persoane cu dizabilități”, au detaliat polițiștii, în urma acțiunii de miercuri.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 17.800 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite o parte din bunurile sustrase, dar și mijloace materiale de probă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPrahova. Patru minori au fost reținuți în urma perchezițiilor de la Ploiești
Articolul următorPrahova. Drumurile publice din municipiul Câmpina, în atenția polițiștilor rutieri