Poluarea cu benzen a atins cote cu mult peste limita maximă la patru dintre stațiile de monitorizare a calității aerului (1 în comuna Brazi și 3 în Ploiești)

Potrivit site-ului calitateaer.ro, valoarea limită anuală pentru protecția sănătății umane este de 5 micrograme pe metru cub. Aceasta se calculează ca medie pentru valorile consemnate în fiecare lună.

Într-o singură zi, la stația de monitorizare PH 4, din comuna Brazi, poluarea cu benzen a atins valoarea de 35.41, luni, în jurul orei 12.00.

Duminică, a fost și mai rău! Valorile au urcat la 45 micrograme pe metru cub, la aceeași stație, PH 4.

Vârful de poluare a fost semnalat pe facebook de către fizicianul ieșean Silviu Gurlui, cel mai important activist anti-poluare, care a participat la ultimul protest organizat la Ploiești de grupul STOP Poluării orașului Ploiești.

Acesta a semnalat și pericolul pe care îl reprezintă poluarea cu benzen.

https://www.facebook.com/silviugurlui/posts/928830200826665

În aceleeași perioadă, și stațiile amplasate în Ploiești au înregistrat valori mărite la benzen:

Stația PH 5 (Bariera București): 17.1

Stația PH 6 (Mihai Bravu): 13.8

Stația PH 2 (Centru): 23.003

Cel mai mare “puseu” de poluare cu benzen înregistrat în ultimii ani s-a produs în 2017. Media anului respectiv a fost de 6,12 micrograme/metru cub, peste limita maximă admisă (5).

Imagine

Articolul precedentBogdan Toader, președintele PSD Prahova, după învestirea Guvernului Orban: A fost învestit în plenul Parlamentului în urma unor negocieri cel puțin discutabile
Articolul următorKlaus Iohannis participă la ceremoniile de preluare a mandatelor de ministru de către Aurescu, Vela, Ciucă şi Predoiu
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.