Guvernul Orban a trecut, luni, de marele test din Parlamentul României,  240 de parlamentari alegând să  voteze„pentru”.

Nu mai puțin de 240 de senatori și deputați au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și programul de guvernare al PNL.

 

Guvernul Orban a beneficiat de votul mai multor parlamentari PSD și Pro România, care au sfidat astfel ordinele de partid, dar și de votul unor independenți.

 

În urma anunțului oficial legat de învestirea Guvernului Orban, Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, a susținut că a Guvernul Orban a fost învestit în plenul Parlamentului în urma unor negocieri cel puțin discutabile, PSD își asumă rolul de partid în opoziție.

”Am trecut de la o guvernare pentru bunăstarea românilor la o guvernare pentru austeritate și interesele băieților deștepți.

 

În contextul unor declarații recente cu privire la luarea de măsuri austere de către unii membri ai noului guvern, ca președinte al organizației PSD Prahova, consider că românii trebuie să cunoască ce se va întâmpla cu guvernarea țării, ce programe vor fi dezvoltate, ce va fi continuat, ce nu (de ce?) și care sunt obiectivele reale ale acestui nou guvern.

 

Recent, șase partide politice s-au unit conjuctural pentru a scoate de la guvernare PSD, partidul care a crescut pensiile și salariile, majorând salariul minim așa cum nimeni nu a mai făcut-o în România, partidul care a redus TVA-ul și a crescut Produsul Intern Brut, partidul care a investit în toate spitalele județene și a realizat peste 16.000 de proiecte de investiții pentru dezvoltarea comunităților locale, singura formațiune politică care a redus șomajul la cel mai mic nivel de după Revoluție și a sprijinit zeci de mii de tineri să își deschidă o afacere aici, în România, oprind exodul medicilor și al profesorilor.

 

Guvernul Orban a fost învestit în plenul Parlamentului în urma unor negocieri cel puțin discutabile, PSD își asumă rolul de partid în opozitie și va lupta în continuare pentru binele românilor, însă administrația publică așteaptă responsabilitate, iar cetățenii merită consolidarea drepturilor pentru care muncesc și plătesc taxe, așa cum este planificat.

 

Era ușor să critice din tribună. Îi vom vedea cum evoluează în teren și ce vor face pentru bunăstarea românilor. Tuturor românilor”,  a susținut Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

 

Articolul precedentVideo Premierul Ludovic Orban a ajuns la Guvern, unde a fost întâmpinat de Raluca Turcan
Articolul următorPericol de moarte! Nivel maxim de poluare cu benzen lângă Ploiești!