Ploieștiul se va dota cu autobuze electrice și infrastructură pentru biciclete

Viceprimarul Cristian Ganea se află în Suedia, la Umea, unde participă împreună cu o delegație de la Primăria Ploiești la conferința CIVITAS Europa de anul acesta, Mobility for U and Me, dedicată transportului urban nepoluant.

Cu acest prilej, viceprimarul a declarat că dorește implementarea în Ploiești a „modelului suedez în ce privește dezvoltarea urbană durabilă”.

Într-o țară campioană la introducerea politicilor verzi, Umea este unul din orașele pilot care experimentează soluții smart, nepoluante de transport – a înlocuit autobuzele clasice cu cele electrice, a creat un sistem de închiriere de biciclete electrice tip cargo (cu o capacitate de transport mare) și a construit piste speciale de biciclete.

„Așa cum le-am promis ploieștenilor încă din campania electorală, un obiectiv important pentru mine este reducerea poluării în municipiul Ploiești. Acest lucru se poate realiza prin implementarea unui sistem de transport public nepoluant, dar și prin încurajarea mersului pe bicicletă… Sper ca în perioada următoare să reușim să aducem în Ploiești autobuze electrice, să dezvoltăm terminale moderne pentru aceste mijloace de transport nepoluante și să le oferim proprietarilor de biciclete facilități precum cele din Suedia. Și aici mă refer la stații moderne și sigure de parcare a bicicletelor, spații amenajate pentru service și curățat mijloacele de transport pe două roți”, a afirmat Cristian Ganea.

Articolul precedentFOTO Incendiu la o agenție de pariuri din Ploiești
Articolul următorIncendiu la o locuință din Stoenești, Prahova