Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a anunțat, vineri, că Adeverința de integritate comportamentală prevăzută de Legea nr. 118/2019 privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum și pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare, se eliberează numai de la sediul inspectoratului, din Municipiul Ploiești, str. Vasile Lupu nr. 60, jud. Prahova. Pe fondul numărului mare de solicitări înregistrat în această perioadă, de astăzi, începând cu ora 8.30, au fost deschise încă două ghișee în vederea eliberării certificatelor de cazier judiciar precum și a adeverințelor de integritate comportamentală.

De asemenea, pentru a reduce timpul de așteptare al eliberării acestor documente, a fost și prelungit programul de lucru, pentru cele patru ghișee, astfel:

– de luni până vineri- programul de lucru va fi cuprins în intervalul orar 08:30-18:00, cu pauză între 12:00-12:30.

sâmbătă – programul de lucru se va desfășura între orele 09:00-12:00.

De asemenea, “solicitările pentru eliberarea adeverințelor de integritate comportamentală se pot realiza în format unitar de către reprezentanți ai unităților, prin adresă înaintată atât personal cât și prin intermediul Oficiului Poștal, sub formă de tabel, care să conțină datele de stare civilă ale personalului cât și consimțământul acestora în vederea prelucrării datelor cu caracter personal și eliberării în acest mod”, au mai precizat reprezentanții IJP Prahova.

Serviciul Cazier Judiciar și Evidență Operativă din cadrul inspectoratului a pus la dispoziția cetățenilor nouă puncte de lucru pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, pe raza județului Prahova.

Astfel, pe lângă ghișeele de pe str. Vasile Lupu, documentele mai pot fi solicitate și la:

> Secția nr. 3 Poliție, din Ploiești, strada Minerva, nr. 4,

> Secția nr. 4 Poliție, din Ploiești, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 1 A,

ambele cu următorul program de lucru cu publicul:

în zilele de luni între orele 09:00-12:00

în zilele de marți și joi între orele 13 .00 – 16.00

> Polițiile Orășenești Băicoi, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați,  toate cu următorul program de lucru cu publicul:

în zilele de luni, marți și joi între orele 08:30-13:30

în zilele de miercuri între orele 13:30-17:30

> Poliția Orașului Breaza, cu program de lucru cu publicul în zilele de luni între orele 13:00-16:00

> Poliția Stațiunii Sinaia

cu program de lucru cu publicul în zilele de marți și joi între orele 08:30-12:30

în zilele de miercuri între orele 13:30-17:30

Persoanele interesate în vederea obținerii certificatelor de cazier judiciar, se pot adresa oricăreia dintre aceste locații, indiferent de localitatea de domiciliu sau locul nașterii. Informații cu privire la procedura eliberării acestor documente sunt disponibile pe site-ul instituției (www.ph.politiaromana.ro), la secțiunea Utile/Documente eliberări acte/Obținerea certificatului de cazier judiciar.

 

Articolul precedentBătrân lovit de o mașină pe o trecere de pietoni de pe Bd. Independenței
Articolul următorPatru persoane din Mizil acuzate de cămătărie, reținute de procurorii DIICOT
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.