Direcția Generală Anticorupție Prahova a anunțat, vineri, condamnarea de către Curtea de Apel Ploiești, prin hotărâre definitivă, a unui polițist de la Biroul Rutier al Poliției municipiului Ploiești, cercetat pentru delapidare în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

Bărbatul, la data faptelor agent la Rutieră, în cadrul Poliției Ploiești, a fost condamnat definitiv la doi ani și 10 luni de închisoare cu suspendare.

“La data de 26.02.2019, Curtea de Apel Ploiești a condamnat definitiv pe Popescu Ion, la data săvârșirii faptelor agent de poliție în cadrul Poliției municipiului Ploiești – Biroul Rutier, cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale, la 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere, cu termen de supraveghere de 3 ani.

În fapt, în perioada 2014 – 2015, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, având ca atribuții de serviciu încasarea sumelor de bani reprezentând jumătate din minimul amenzii contravenționale aplicate pentru încălcarea normelor la regimul rutier, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a încasat de la 12 contravenienți sumele de bani reprezentând jumătate din minimul amenzii aplicate, în total 1.677,5 lei.

Suma primită nu a predat-o persoanei desemnate în acest sens din cadrul unității, ci și-a însușit-o în interes personal, iar pentru a ascunde infracțiunea de delapidare, nu a menționat în cuprinsul a 10 procese verbale împrejurarea că sancțiunea aplicată a fost executată prin încasarea, pe loc, a jumătate din minimul amenzii.

În data de 22.07.2014, pentru a ascunde faptul că a încasat suma de 85 lei de la o persoană, sumă pe care nu a predat-o, ci și-a însușit-o în interes personal, Popescu Ion a contrafăcut pe verso-ul chitanței semnătura agentului de poliție desemnat să preia sumele încasate.

De asemenea, la data de 06.06.2015, acesta a indus în eroare o persoană prin falsificarea procesului verbal de contravenție întocmit acesteia. Astfel, în cuprinsul exemplarului nr. 2, care se înmânează contravenientului, a menționat un cuantum mai mare al amenzii, încasând în acest sens de la contravenient, suma de 195 lei, deși acesta trebuia să plătească doar 97,5 lei. Diferența de 97,5 lei și-a însușit-o persoana condamnată”, a anunțat, vineri, DGA Prahova.

În cauză, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Prahova au efectuat activități de urmărire penală.

Articolul precedentFurnizarea apei potabile, oprită, luni, pentru consumatorii din zona Mărășești din Ploiești
Articolul următorColegiul “Jean Monnet” va fi rebotezat Colegiul Naţional Pedagogic “Regina Maria” Ploieşti
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.