Bărbatul de 77 de ani din comuna prahoveană Jugureni, care îşi ţinea fiica încuiată într-o încăpere, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a bărbatului, privind săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, după ce miercuri acesta fusese reţinut.

Femeia, în vârstă de 42 de ani, a fost preluată de reprezentanţii DGASPC Prahova.

Poliţiştii din oraşul Mizil s-au sesizat din oficiu în acest caz, deplasându-se marţi la locuinţa bărbatului.

“S-a constituit echipă operativă care, împreună cu reprezentanţi ai primăriei, s-au deplasat la imobilul în cauză, iar în prezenţa bărbatului s-a pătruns în interiorul locuinţei, prevăzută cu un grilaj metalic, asigurat cu un lacăt, unde a fost identificată o femeie, în vârstă de 42 de ani. În urma examinării vizuale, femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertate de mişcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită”, preciza IPJ Prahova.

Reprezentanţii IPJ au arătat marţi că, din discuţiile purtate cu bărbatul, a reieşit că fiica sa suferă de afecţiuni psihice şi nu îşi poate purta singură de grijă, ceea ce l-a determinat să recurgă la această metodă.

Cei doi au dublă cetăţenie, română şi americană, sunt din Buzău, s-au întors în ţară în urmă cu cinci ani şi au cumpărat proprietatea din Jugureni.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentAjutorul de înmormântare se majorează în 2022. Vezi care sunt actele necesare pentru ridicarea banilor
Articolul următorSe circulă bară la bară spre stațiunile de pe Valea Prahovei