Polițiștii locali au organizat, vineri, acțiuni de control pentru depistarea și sancționarea celor care efectuează transport de persoane cu microbuze sau autobuze fără autorizație eliberată de Primăria Ploiești.

Zeci de conducători auto au fost sancționați pentru utilizarea altor terminale, circulația autovehiculelor pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite la nivelul municipiului.

Poliția Locală Ploiești prin polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice a desfășurat, vineri dimineață, acțiuni de control pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care efectuează transport de persoane cu microbuze și autobuze fără autorizație eliberată de Primăria Ploiești.

Verificările au avut în vedere și circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în zonele de restricție reglementate de municipalitate, fără a deţine autorizaţie de acces valabilă.

Controalele polițiștilor locali s-au desfășurat pe Bulevardul București, dar și pe străzile Democrației, Găgeni, Gheorghe Grigore Cantacuzino, Ștrandului și Depoului.

„În urma verificării unui număr de 173 conducători auto, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 12.1. pct 2 din H.C.L. nr. 228/2006 și ale art. 12 din H.C.L. nr. 131/2011. Echipajele Poliției Locale Ploiești au permanent în atenție impunerea unui climat de disciplină în rândul transportatorilor, pentru respectarea normelor legale”, a anunțat Poliția Locală Ploiești.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentElev de 12 ani de la şcoala ”I.A. Bassarabescu”prins cu un pistol cu bile!
Articolul următorPrahova. Doi bărbaţi prinşi de jandarmii montani cu peste 1,6 kilograme de trufe negre