Primăria Ploiești demarează un nou proiect privind construirea de locuințe sociale

Conducerea Primăriei Ploiești a demarat demersurile necesare pentru construirea unor blocuri de locuinţe sociale în cartierul Bereasca, pe strada Lucernei. Conform primarului Adrian Dobre,proiectul ar urma să fie implemetat cu două surse de finanţare, din partea guvernului şi a unor parteneri privaţi. În acest moment, peste 160 de persoane sunt pe lista de aşteptare a primăriei.

Vești bune pentru ploieștenii care se află pe lista de așteptare în ceea ce privește primirea unei locuințe sociale. Conducerea Primăriei Ploiești a început demersurile necesare pentru construirea unor blocuri de locuinţe sociale în cartierul Bereasca, pe strada Lucernei.

Conform primarului Adrian Dobre, proiectul ar urma să fie implemetat cu două surse de finanţare, din partea Guvernului şi a unor parteneri privaţi. Edilul șef al orașului a mai precizat faptul că în momentul de faţă se lucrează la studiul de fezabilitate al proiectului.

„Avem un proiect în cartierul Bereasca, pe strada Lucernei. În momentul de faţă se lucrează la studiul de fezabilitate, finanţarea va avea două surse. În zona respectivă există un proiect mai amplu, aceasta este o componentă a construcţiei de locuinţe sociale. Studiul de fezabilitate îl vom depune până la sfârşitul anului la guvern, în vederea finanţării. Avem o propunere în acest sens din partea guvernului. Acest proiect va fi integrat în proiectul pe care noi îl avem pe GAL (parteneriat public-privat), „O nouă şansă“, în zona respectivă realizându-se mai multe investiţii. În momentul de faţă, în funcţie de realizarea studiului de fezabilitate, dimensionăm numărul de locuinţe pentru că vrem să alegem şi o categorie de locuinţe care să nu fie ca în cazul „Rafinorilor“. Este o suprafaţă destul de generoasă şi care permite realizarea şi altor investiţii dincolo de acest proiect“, a susținut Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

În acest moment, peste 160 de persoane sunt pe lista de aşteptare a primăriei, iar multe alte familii locuiesc în locuinţe sociale vechi, degradate, cu un grad ridicat de risc seismic

 

 

Articolul precedentFOTO&VIDEO | Accident grav pe DN1B, în zona localității Chițorani. O persoană încarcerată, iar traficul este blocat
Articolul următorDouă persoane și-au pierdut viața într-un grav accident produs pe DN1, la Sinaia