Conducerea Primăriei Ploieşti promite că va lansa în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat o aplicaţie pentru dispozitivele mobile care să permită plata rapidă a dărilor către bugetul local. Anunţul a fost făcut de primarul Adrian Dobre, în timpul dezbaterii publice privind nivelul taxelor şi impozitelor locale din 2020.

În privinţa cuantumului dărilor, autorităţile din Ploieşti au anunţat că baza de calcul nu se va modifica în 2020, singura diferenţă faţă de anul acesta fiind de 4,6%, impusă printr-o prevedere legală, care obligă la actualizarea anuală a taxelor şi impozitelor cu indicele de inflaţie. Primarul Adrian Dobre a mai anunţat în timpul dezbaterii şi că doreşte să introducă o aplicaţie pentru telefoane care să permită plata mai rapidă a impozitelor, menită să ducă la reducerea cozilor de la ghişeee, însă edilul nu a precizat şi când ne-am putea aştepta s-o vedem funcţională.

„Avem o veste bună pentru ploieșteni. În anul care urmează, 2020, impozitele și taxele locale nu suferă modificări, acestea fiind doar indexate cu rata inflației în cuantum de 4,6%, conform datelor statistice de specialitate. Vom menține facilitățile fiscale. Impozitul pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoane fizice și juridice nu suferă modificări ca urmare a indexării, deoarece, în acest caz, impozitul se calculează prin aplicarea unei cote la valoarea impozabilă. Ploieștenii preferă în continuare plata în numerar și prin intermediul băncilor a obligațiilor fiscale locale, dar trebuie să menționăm că se are în vedere implementarea unui proiect care va permite plata impozitelor și taxelor locale prin intermediul unei aplicații ce va putea fi instalată și gestionată direct pe telefonul mobil”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre.

Articolul precedentIncendiu la Măneciu Pământeni!
Articolul următorMarea Britanie | 70.000 de proprietari Volkswagen cer compensaţii în scandalul Dieselgate
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.