Primarul Adrian Dobre, despre strategiea de modernizare a sistemului de termoficare din Ploiești

Primarul Adrian Dobre a vorbit joi  despre strategia de modernizare a sistemului de termoficare şi de felul în care se va proceda peste un an, când va expira contractul cu Veolia Energie, operatorul de termie.

Edilul şef al oraşului  arată că înainte de orice acţiune este imperios necesar realizarea unui studiu de oportunitate. Un studiu care să fie realizat în comun cu Consiliul Judeţean, celălalt proprietar al sistemului primar de termie. Acest studiu ar trebui să lămurească care vor fi paşii de urmat privind modul de  delegare a acestui serviciu de importanţă vitală pentru Ploieşti.

„Studiul vorbeşte despre ce trebuie investit în sistemul de termoficare pentru a avea un sistem operaţional, funcţional şi eficient. Dar acest lucru se va întâmpla peste câţiva ani de zile. Nu poţi implementa o astfel de strategie anul viitor sau în câteva luni de zile. De fapt, acest studiu ne arată paşii pe care municipalitatea împreună cu Consiliul Judeţean trebuie să-i urmeze. Strategia respectivă ar trebui implementată în 7 ani de zile şi care sunt paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru a avea un sistem de termie performant.

Noi am venit cu propunerea pentru un studiu de oportunitate. Este primul document necesar pentru o astfel de situaţie, conform legii 51 pe 2006, privind serviciile de utilitate publică.

Momentan vorbim de două entităţi. Una e proprietară pe partea de producţie, cealaltă pe partea de puncte termice şi pe reţeaua secundară. Şi aşa cum am făcut strategia de asociere aşa trebuie făcut şi studiul de oportunitate pentru că tratează ambele probleme. Nu pot eu să am o decizie în care spun că în urma studiului de oportunitate trebuie să fac delegare de gestiune pentru reţeaua secundară şi pentru punctele termice şi Consiliul Judeţean să vină cu alt studiu de oportunitate care să spună altceva.  De aceea trebuie făcut un studiu de oportunitate comun , care să vină să trateze în mod unitar întreg sistemul: producţie, sistem primar, sistem secundar, puncte termice, până ajunge căldura la blocuri. Asta este ideea“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Articolul precedentMai multe cartiere mărginașe din Ploiești vor intra într-un amplu proces de modernizare. Cosilierul local Bogdan Hodorog: Acum totul se află în mâna executivului
Articolul următorTrafic blocat la ieșirea din Ploiești, în zona Podul Înalt