Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, alături de ministrul Mediului de Afaceri, Radu Oprea şi de preşedintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, au dezbătut miercuri problemele cu care se confruntă bugetul local.

Edilul șef al orașului le-a prezentat nevoile financiare ale Ploieştiului, iar cei doi și-au luat ca angajamentul ca pe lângă alocarea bugetară de joi, de doar 5,4 milioane de lei, Municipiului Ploieşti va mai primi până la sfârşitul lunii august, o diferenţă de 16 milioane de lei, iar în octombrie, alte 30 milioane lei.

”Coaliția PSD-ALDE a promis peste 50 de milioane de lei pentru Ploieşti, la rectificare. Rămâne ca mâine să se ţină de cuvânt.

Aşa cum v-am spus de ieri, le-am cerut politicienilor ploieşteni de la putere să se implice, astfel încât la rectificarea bugetară care urmează să fie promovată de Guvernul Dăncilă să se aloce Municipiului Ploieşti suma de 58 de milioane de lei. Aceasta ne-a fost „furată” de PSD-ALDE în urma tăierii cotelor de TVA şi a neplăţii impozitului pe venitul global (IVG) la valoarea de 60% pe primele trei luni din 2019 (până să intre în vigoare noul Buget de stat).
Astăzi m-am întâlnit cu ministrul Radu Oprea şi cu preşedintele CJ, Bogdan Toader. Le-am prezentat nevoile financiare ale Ploieştiului, iar cei doi și-au luat ca angajamente: pe lângă alocarea bugetară de mâine (joi, 8 august), de doar 5,4 milioane de lei, Municipiului Ploieşti o să mai primească, până la sfârşitul lunii august, o diferenţă de 16 milioane de lei, iar în octombrie, alte 30 milioane.
Bogdan Toader a reiterat promisiunea prin care Consiliul Judeţean va aloca 10 milioane de lei Municipiului Ploieşti.
Coaliția PSD-ALDE este principala vinovată pentru situaţia dezastruoasă în care se află bugetele administraţiilor publice locale.
Am întreprins, însă, acest dialog pentru că eu cred că obligaţia mea faţă de locuitorii orașului este de a le asigura confort, iar asta nu se poate decât printr-un buget bun, fie el obținut în urma discuțiilor cu Guvernul care a sustras banii din portofelul ploieștenilor”, a susținut primarul Adrian Dobre într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Articolul precedentFOTO| Locomotivă cuprinsă de flăcări la un tren care circula pe ruta Broșov-București! Călătorii au fost evacuați
Articolul următorISU Prahova, în alertă! Incendiu la un depozit de reciclarea a deșeurilor metalice si nemetalice