Municipalitatea Ploieșteană va depune, în această săptămână, spre evaluare și finanțare, proiectul “Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Ploiești – cartier Râfov”.

Valoarea proiectului se ridică la 22.775.390 de lei, inclusiv TVA, au anunțat autoritățile ploieștene.  Într-o informare pe acest subiect, administrația locală a detaliat că speră să obțină finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.3.

“Proiectul are ca scop creșterea calității vieții locuitorilor din cartierul Râfov. Vorbim despre reabilitarea infrastructurii urbane de bază, respectiv îmbunătățirea accesului la utilitățile publice, ridicarea gradului de confort urban și a circulației rutiere, pietonale și cu bicicleta, precum și derularea unor programe educaționale, la nivel preșcolar și școlar, dar și îmbunătățirea factorilor de mediu din zonă”, a declarat primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, după ședința de luni a Consiliului Local, în care a fost adoptat proiectul privind acest demers.

Finanțarea este solicitată pentru construcția unui centru multifuncțional de zi, aferent tuturor categoriilor de vârsta și cu destinația utilizării publice pentru activități socio-culturale și recreative, amenajarea unui părculeț de recreere și de locuri de joaca pentru copii, la intersecția străzilor Traian Săvulescu și Râfov, extinderea rețelei de canalizare pentru ape menajere și/sau pluviale, extinderea rețelei de iluminat public, dar și modernizarea străzilor de importanță secundară, inclusiv a aleilor pietonale și construirea de piste de biciclete, acolo unde este posibil, în scopul accesului către zona centrală a cartierului și punctele de interes social.

 

Articolul precedentGheorghe Mulțescu, noul antrenor al Petrolului Ploiești
Articolul următorDoi aleși locali din Prahova, luați în vizor de ANI, pentru avere nejustificată și incompatibilitate
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.