primarul Ploiestiului

Reacţia în scandalul ”Festivalul Ploiești Târg Domensec” a primarului Dobre, acuzat că a atribuit ilegal un contract

În cadrul unei conferințe de presă, primarului municipiului Ploiești a negat acuzațiile aduse de către de către Edgar Surin, administratorul societăţii Produktiv Assets SRL, cea care a pierdut licitaţia susţinută de Primăria Ploieşti pentru organizarea „Festivalul Ploieşti Târg Domnesc 2018″ pe motiv că acesta s-a implicat personal în ceea ce privește declararea câștigătorului.

Edilul șef al orașului a anunțat că îl va da în judecată pentru calomnie pe reprezentantul firmei.

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a susținut joi o conferință de presă după ce acesta a fost acuzat de abuz de putere şi trafic de influenţă de către Edgar Surin, administratorul societăţii Produktiv Assets SRL, cea care a pierdut licitaţia susţinută de Primăria Ploieşti pentru organizarea „Festivalul Ploieşti Târg Domnesc 2018″ pe motiv că s-a implicat personal în ceea ce privește declararea câștigătorului.

Edilul șef al orașului a anunțat că îl va da în judecată pentru calomnie pe reprezentantul firmei.

Potrivit primarului Dobre, licitația a fost făcuta corect, s-a respectat caietul de sarcini și în termenul prevăzut de lege, firma care a pierdut nu a depus nicio contestație, iar după ce termenul a trecut reprezentantul firmei a început să trimită mail-uri la primărie.

“Acuzaţiile sunt extrem de grave, drept pentru care mă voi vedea nevoit să merg în instanţă şi să dovedesc că ceea ce s-a spus acolo este total neadevărat. Această licitaţie a demarat – aşa cum începe orice licitaţie, există o procedură foarte clară care respectă legea – în data de 14 iunie, a existat un referat în care s-au precizat elementele principale în vederea beneficierii de serviciile unui organizator de evenimente şi tot data de 14 iunie a existat şi caietul de sarcini. Apoi, pe baza procedurii pe care o avem în Primărie, aceste documente au fost ridicate pe SICAP pe data de 19 iunie, existând un termen de depunere a ofertelor până pe 25 iunie. Au existat trei oferte. În urma evaluării de către colegii mei pe baza procedurii, una dintre ofertele respective a fost declarată câştigătoare, existând un termen de contestaţie până pe 9 iulie, dată până la care nu am primit nicio contestaţie. În acest context, colegii mei au solicitat documentele prealabile după finalizarea procedurii de licitaţie, astfel încât să poată fi încheiat contractul şi mă refer aici la acordurile pe care societatea care a câştigat trebuia să le aibă, contractele pe care trebuia să le aibă şi, bineînţeles, recomandările pe care trebuia să le aibă. Toate aceste lucruri au fost evaluate de către colegii mei şi, în urma acestor verificări şi a raportului final al comisiei, a fost încheiat contractul”, a declarat Adrian Dobre.

Întrebat de jurnalişti dacă l-a contactat telefonic pe ofertantul care a pierdut licitaţia pentru a-i cere numerele de telefon ale artiştilor propuşi de acesta, primarul a spus că a avut o convorbire cu acesta, însă doar pentru a lămuri câteva aspecte semnalate: “Pe mail am primit o informare (n.r. din partea ofertantului Produktive Assets) prin care mi se aducea la cunoştinţă faptul că şi el la rândul are un acord cu firma respectivă şi că, vezi Doamne, toate documentele depuse de către celălalt ofertant sunt false, drept pentru care l-am sunat să-l întreb pe ce se bazează, pentru că, înainte de a semna contractul respectiv, aşa cum prevede regulamentul pe care îl avem, am solicitat toate acele documente, care ne-au fost prezentate. Eu consider că atunci când participi la o licitaţie trebuie să ai nişte acorduri de principiu. Pe data de 4, după ce a fost stabilit câştigătorul, firma respectivă s-a prezentat cu acele contracte încheiate cu cei care reprezintă cântăreţii. Pentru a clarifica situaţia, am zis că trebuie să vorbesc cu unul dintre impresari, pentru a mă lămuri care este realitatea. Foarte important este ca acest eveniment să se desfăşoare cum ar trebui”.

Declarațiile primarului Adrian Dobre le puteți urmări pe pagina de Facebook Realitatea De Prahova.

Articolul precedentInundațiile blochează traficul, la ieșirea din DN1, la Bărcănești, în această seară
Articolul următorPrimăria Ploiești demarează o campanie de strângere de ajutoare pentru sinistrații inundațiilor din ultima perioadă