Ministerul Sănătății propune ca, la cererea familiei, minorii cu vârste sub 14 ani să poată fi internați în spitalele de stat cu un aparținător, iar până la 18 ani să fie posibil acest lucru cu acceptul reprezentanților unității sanitare.

Regulile sunt cuprinse într-un proiect de ordin publicat în consultare publică de Ministerul Sănătății.

“În cazul copiilor internaţi în secţiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezenţa cu caracter permanent a unuia dintre aparținători, dacă se solicită acest lucru.

În cazul copiilor până la 14 ani internaţi în oricare dintre secţiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezenţa unui aparţinător permanent, dacă se solicită acest lucru.

În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani internaţi în oricare dintre secţiile/compartimentele din unitatea sanitară se poate accepta prezenţa unui aparţinător permanent, cu acordul şefului de secţie/coordonatorului de compartiment”, propune Ministerul Sănătății.

“Proiectul de Ordin va mai suferi mici modificări până la finalizarea lui şi publicarea în Monitorul Oficial pentru că aşteptăm şi opinii din partea celor care îl studiază în transparenţă decizională, el trebuie sa fie un Ordin în primul rând care trebuie să fie înţeles şi acceptat în primul rând de profesionişti .

Ordinul prevede foarte clar perioadele de vizită în timpul săptămânii şi în weekend, durata vizitei, în funcţie de mărimea salonului numărul de vizitatori care poate fi prezenţi simultan trebuie să fie totuşi limitat, discutăm de prevenirea infecţiilor asociate asistenţei medicale, de faptul că un vizitator trebuie să aibă un echipament de protecţie adaptat care să fie furnizat de către unitatea sanitară, chiar mă gândesc să adăugăm şi câteva măsuri care ar putea să îmbunătăţească şi mai mult controlul infecţiilor cum ar fi instruirea aparţinătorilor care doresc să îşi însoţească pacienţii aflaţi în stare gravă ca însoţitori permanenţi, pentru copii, să-i instruim în domeniul regulilor de igienă care trebuie respectate în unitatea sanitară. ( n.red instruirea aparținătorilor)”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Articolul precedentSchemele prin care șmecherii lui Grindeanu pun mâna pe banii românilor, pe masa DNA: s-a deschis DOSAR PENAL. Firma Euroconstruct, luată în vizor – zeci de milioane de euro, pe Apa Sâmbetei!
Articolul următorProiectil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, descoperit la intrarea în Ploiești