REZULTATE PREZIDENȚIALE 2019. Avem rezultatele EXIT POLL IRES: Klaus Iohannis, învingător!

Duminică, 24 noiembrie 2019 – zi istorică pentru România! Românii din țară și din lumea întreagă s-au mobilizat exemplar la vot.

În Diaspora, s-a votat în număr record! Potrivit datelor OFICIALE furnizate de IRES, Klaus Iohannis este câștigător și în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, obținând o majoritate covârșitoare de voturi: 66,5%. În schimb, contracandidata sa, Viorica Dăncilă, a reușit să strângă doar 33,5% din voturi.

Așadar, Klaus Iohannis a obținut un nou mandat la Cotroceni, obținând, potrivit sondajului IRES, 66,5% din voturi. Contracandidata sa, Viorica Dăncilă, a strâns abia 33,5% din voturi.

Exit poll-ul IRES a fost realizat la ieșirea de la urne. Acesta a fost efectuat la nivel național, iar datele au fost prezentate imediat după încheierea votului. Foarte important! Sondajul exit poll de la IRES, pe care Realitatea PLUS l-a prezentat la ora 21:00, după finalul votului la alegeri prezidențiale 2019, NU ține cont și de votul din Diaspora. Rezultatele prezintă estimarea votului la ora 20:00. În sarcina președintelui intră responsabilităţi majore, buna funcţionare a instituţiilor, angajarea ţării pe plan extern şi garantarea integrităţii teritoriale a României fiind doar câteva dintre acestea. Klaus Iohannis, câștigător și în primul tur al prezidențialelor Din cei 14 candidaţi care au intrat, oficial, în cursa pentru Cotroceni, în primul tur al prezidenţialelor, pe 10 noiembrie 2019, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au obţinut majorităţi confortabile de voturi, care le-au permis să între în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

În primul tur al prezidențialelor, Klaus Iohannis a obţinut, potrivit rezultatelor oficiale prezentate de Biroul Electotal Central (BEC), 37,82% din voturi. În schimb, Viorica Dăncilă a obţinut, tot în primul tur, 22,26% din voturi.

Articolul precedentTentativă de vot multiplu în Prahova!
Articolul următorLocalitățile din Prahova în care Viorica Dăncila a câștigat turul II. Cel mai mare rezultat, 76,37%
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.