România va produce, la Uzina Mecanică din Plopeni, în asociere cu italienii de la Beretta, două noi tipuri de arme de asalt, inclusiv pentru dotarea Armatei Române

Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, joi seară, la postul B1 TV. “Noi trebuie să trecem de la 7,62 (calibrul gloanţelor – n.r.) cu Armata Română (…) la un calibru NATO şi aceste arme le-a avut Armata Română în testare la trupele speciale din Târgu Mureş, unde s-a făcut un raport şi cei de acolo au spus că tipul acesta de arme, ARX 160, este tipul cu care Armata Română şi-ar dori să se doteze”, a declarat Bădălău la B1 TV.

Acesta a precizat că, va fi înfiinţată o nouă societate româno-italiană, în care Guvernul României va deţine 80% din acţiuni.

În nouă companie ar urma să se producă două tipuri de arme de asalt pe care statul român ar intenţiona să le exporte şi care să înlocuiască şi modelele utilizate în momentul de faţă de infanteria română.

“Avem piaţa externă şi avem principalul nostru beneficiar, Armata Română, care trebuie să treacă de la Kalashnikov-ul ăla din ’60, că îi trimitem în teatrele de operaţiuni cu Kalashnikov. Noi trebuie să oferim, noi ca furnizori, noi ca producători, trebuie să oferim Armatei Române cel mai bun armament”, a adăugat Bădălău, potrivit sursei citate.

Articolul precedentConstruirea autostrăzii Comarnic- Brașov devine lege!
Articolul următorPatru incendii în Prahova. O femeie din Șirna a suferit arsuri
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.