Rosal, operatorul de salubritate din Ploiești, riscă suspendarea licenței de funcționare din cauza situației dezastruoase în care se prezintă Ploieștiul din punct de vedere al salubrității. Anunțul a fost făcut luni de primarul Adrian Dobre pe pagina personală de Facebook.

Edilul șef al orașului a explicat faptul că președintele ANRSC a declarat că Rosal riscă această sancțiune în cadrul unei ședințe de săptămâna trecută, Rosal având termen până pe 14 decembrie să realizeze curățenia din Ploiești.

Totodată, primarul Dobre spune că a solicitat încă o dată ca ADI Deșeuri să rezilieze contractul cu Rosal privind colectarea deșeurilor menajere și că va continua acțiunile de control la operator.

“Rosal Grup riscă suspendarea licenței de funcționare.
La sfârșitul săptămânii trecute, în urma demersurilor mele, a avut loc ședința comună pe tema salubrității la care au participat președintele Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (A.N.R.S.C.), domnul Bogdan Petru Alexa, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Prahova (A.D.I.), domnul Bogdan Toader, reprezentanți ai Ministerului Mediului,Rosal Grup, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, pentru a stabili măsuri urgente în vederea rezolvării problemei curățeniei în municipiul Ploiești.
În cadrul întâlnirii, am expus, încă o dată, situația gravă cu care se confruntă municipiul Ploiești din punct de vedere a stării de curățenie și am revenit cu solicitarea către A.D.I., de demarare a procedurii de reziliere a contractului pentru colectarea deșeurilor menajere.
A.N.R.S.C a avertizat operatorul de salubritate, oferind un termen limită, 14 decembrie 2018, pentru realizarea curățeniei și funcționarea în termeni normali, în municipiul Ploiești. În cazul în care orașul nu va fi curat, iar activitatea de salubritate nu se va desfășura în parametrii normali, în mod constant, operatorul Rosal Grup riscă suspendarea licenței de funcționare, conform afirmației președintelui A.N.R.S.C.
Acțiunile de control vor continua până când orașul nostru va fi curat.”, este mesajul postat de Adrian Dobre pe Facebook.

Articolul precedentPrimarul Adrian Dobre, criticat de președintele CJ Prahova, Bogdan Toader
Articolul următorTentativă de suicid în Ploiești! O fată de 13 ani a vrut să se arunce de pe parcarea supraetajată din centrul orașului