Tensiuni între Primăria Ploiești și Grupul Veolia! Contractul cu Petrolul Ploiești, în pericol de reziliere?!Tensiunile iau amploare între Primăria Ploiești și Veolia Energie Prahova! Municipalitatea a primit un draft în care sunt prezentate primele concluzii legate de expertiza tehnică la contractul de concesiune a sistemului de termoficare încheiat între municipalitate și Grupul Veolia.

Primăria Ploiești a primit un prim draft cu informații din cadrul expertizei care se efectuează asupra contractului cu Veolia.

Conform, directorului RASP Ploiești, Raul Petrescu, primele concluzii nu fac decât să creeze noi nemulțumiri în rândul executivului ploieștean.

„Avem un draft pe care consultantul le-a elaborat. Suntem în stadiul în care analizăm această expertiză, atât din punct de vedere economic cât şi punct de vedere tehnic. În opinia mea, aceasta nu face decât să adâncească problemele şi să genereze o aplecare mai mare către identificarea unor soluţii. Ne străduim ca în această celulă de criză să nu ajungem la soluţia prin care să fie mărit preţul gigacaloriei. Încercăm să găsim o modalitatea prin care acesta să fie plafonat la valoarea din 2011. Cert este că acest contract expiră pe 29 aprilie 2019 şi ar trebui ca în acest an să vedem care este direcţia către care se îndreaptă Primăria Ploieşti. Sunt controverse legate de investiţii şi reparaţii. Această expertiză nu este una tranşantă şi categorică. Sunt anumite reparaţii pe care unii le-au catalogat va fiind investiţii. De fapt, operatorul actual de termoficare le cataloghează astfel, ceea ce nu este în regulă. Încercăm să ajungem la nişte concluzii care să ne plaseze pe o postură, cel puţin egală cu operatorul în momentul în care se va trece la partea de negocieri. Nu s-a ajuns la o decizie unitară în acest sens, pentru că încă analizăm. Cert este că speranţele noastre erau ceva mai mari legate de această expertiză“, a declarat Raul Petrescu, directorul RASP Ploieşti, înaintea ședinței Celulei de Criză constituită de primarul Adrian Dobre.

În timp ce conducerea Primăriei Ploiești dezbătea primele concluzii ale expertizei, la sediul instituției au sosit și reprezentanții Veolia.

Conform unor surse din rândul executivului ploieștean, primarul Adrian Dobre nu a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții societății de termoficare, iar municipalitatea nu va semna actul adițional cu Grupul Veolia prin care se cerea majorarea tarifului pentru ca operatorul de termoficare să își recupereze pierderile cumulate de 73 miliarde lei.

Aceleași surse ne-au precizat că Veolia Energie a luat decizia ca să lucreze la capacitate minimă, în sensul că nu vor mai efectua servicii de mentenanță sau investiții, ci vor asigura strict transportul agentului termic.

În acest context, gurile rele vorbesc și despre faptul că în cel mai scurt timp Grupul Veolia va bloca plățile și către Petrolul Ploiești.

Vă reamintim faptul că, Primăria Ploieşti a încercat să poarte negocieri cu Veolia Energie Prahova, însă nu au fost unele în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă societatea de termoficare a impus anumite condiţii clare pe care municipalitatea trebuie să le respecte, în caz contrar distribuitorul de termie va rezilia contractul de prestări servicii înainte de finalizarea lui.

Dacă se va ajunge la rezilierea contractului, municipalitatea trebuie să plătească societăţii suma de bani cheltuită pentru investiţii, valoarea fiind de aproximativ 32 de milioane euro.
Contractul cu Veolia expiră de drept în mai anul viitor şi această expertiză ar fi trebuit să constituie baza de negociere între cele două părţi.

Articolul precedentImagini senzaționale| Pompierii prahoveni intervin pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată VIDEO
Articolul următorFOTO&VIDEO | Campania ”O viață cât un Centenar”. Poveștile de viață ale centenarilor prahoveni