Uniunea Suporterilor Petroliști a reacționat în urma anunțului făcut de Mădălin Mihailovici în ceea ce privește faptul că Veolia nu va mai finanța Petrolul Ploiești.

Astfel, suporterii din toate zonele stadionului au emis un comunicat de presă comun pe care vi-l redăm integral:

Libertatea și cârmuirea

Filosoful și eseistul britanic Bertand Russell spunea că democrația a fost inventată ca un mijloc de a împăca libertatea cu cârmuirea. Nu știm dacă ilustrul domn a auzit vreodată despre Petrolul Ploiești (a murit în 1970, deci a prins momentul de magie din 1966 când Petrolul s-a confruntat cu Liverpool FC), însă este clar că vorbele sale se potrivesc de minune pentru a însufleți flacară galben-albastră:
– este extrem de legitimă dorința Veoliei de a cârmui Petrolul, atâta vreme cât ea este cea care furnizează grosul finanțării tuturor activitaților de la club. Nimeni, niciodată nu a negat asta;
– însă la fel de legitimă este și dorința de libertate a suporterului petrolist, crescut de mic cu icoana Petrolului la căpătâi. Manifestarea libertații în exercitarea patimii sale este cel dintâi deziderat al oricărui suporter, oriunde în lume.

Ei bine, Maestrul Russell ne explică cum aceste două deziderate pot funcționa împreună, făra să se încurce unul pe celălalt: prin practicarea unei democrații reale, nu mimate. Prin respect reciproc, prin comunicare sinceră și totală între părți și prin transparență. Aceasta este cheia existenței unei relații simbiotice perfecte între suporteri și conducerea unui club de fotbal.

Suntem conștienți că ratarea obiectivului de anul acesta (promovarea în Liga 1) a tensionat relațiile între conducere și suporteri, însă acum este momentul să ne concentrăm pe ceea ce ne unește, pentru că este cu mult mai important decât ceea ce ne desparte. Dorim să subliniem că niciodată noi, suporterii, nu am îndreptat vreo acțiune, de orice fel, împotriva Veoliei ca entitate. Îi suntem profund recunoscători pentru sprijinul financiar și logistic constant acordat echipei, începând din Liga a 4-a și până în Liga a 2-a. Însă pentru a exercita în mod ideal atât libertatea, cât și cârmuirea, este esențial să practicăm cu toții o democrație reală, cu responsabilitățile și drepturile ce rezidă pentru fiecare din părți.

Luni, 17 iunie, a fost stabilită încă din luna mai o întâlnire a conducerii clubului cu suporterii în cadrul Asociației care ne aduce pe toți împreună exact în cadrul propice practicării acestei democrații reale. Vrem să credem că acestă întâlnire va fi onorată de ambele părți cu aceeași intenție sinceră de a ne asculta reciproc și de a ne înțelege punctele de vedere, în dorința de a ne reîntoarce împreună la esența dragostei noastre: Petrolul Ploiești. Noi promitem să fim acolo, deschiși dialogului, dacă și partenerul nostru va considera că este pregătit pentru același lucru, pentru că împreună, umăr la umăr, să reclădim democrația, unicul mijloc de a împăca libertatea cu cârmuirea.

Articolul precedentAccident grav la Boldești Scăeni! Două femei și un minor cu vârsta de sub un an au ajuns la spital
Articolul următorVIDEO Nouă intervenții ale jandarmilor prahoveni pentru îndepărtarea urșilor!