Jandarmii prahoveni au fost solicitați să intervină, sâmbătă, în patru localități din Prahova, unde a fost semnalată prezența urșilor. Nouă solicitări de intervenție pentru îndepărtarea animalelor sălbatice au fost înregistrate doar în ultima săptămână

Numai în cursul zilei de sâmbătă, 15 iunie, jandarmii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea urșilor care și-au făcut simțită prezența în localitățile Breaza, Telega, Bușteni și Azuga. Localnicii, dar și turiștii au sunat disperați la 112 și au solicitat ajutorul autorităților.

„O intervenție a jandarmilor montani din detașamentul Sinaia mai dificilă a fost în jurul orelor 21.30 pentru a recupera două persoane ce se aflau pe traseul montan Bușteni – Cascada Urlătoarea, care s-au speriat la apariția unui urs pe traseul de deplasare, persoanele fiind recuperate și coborâte în stațiunea Bușteni fără probleme”, a precizat IJJ Prahova.

Tot pentru îndepărtarea urșilor, jandarmii prahoveni au mai fost solicitați, în această săptămână, în alte cinci situații, în localitățile Șotrile și Valea Doftanei.

Jandarmii recomandă ca, în astfel de situații, „să va îndepărtați urgent de animalele sălbatice sau agresive, să intrați într-un loc sigur și să anunțați imediat autoritățile pe numărul unic de urgență 112”.

Articolul precedentUniunea Suporterilor Petroliști, mesaj către Mădălin Mihailovici: Este momentul să ne concentrăm pe ceea ce ne unește
Articolul următorCod galben de ploi, vijelii şi grindină în Prahova
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.