Aleșii județeni au aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea variantei ocolitoare Azuga – Bușteni, dar și declanșarea procedurilor de expropriere. Varianta ocolitoare ar urma să fie clasificată ca drum județean clasa III (tip drum național) și are drept scop fluidizarea traficului și reducerea aglomerației pe DN1.

Traseul propus pentru varianta ocolitoare, potrivit proiectului de hotărâre aprobat, are lungimea totală de 7,160 kilometri și este alcătuit din două tronsoane.

Primul tronson are o lungime 5,032 km. Acesta va avea ieșire din DN 1, km 128+300, prin dreapta, și se va încheia la intrarea în DN1, km 133+500, prin stânga.

Al doilea tronson, cu o lungime de 2,128 km, va avea ieșire din DN 1, km 134+050, prin dreapta și se va încheia la km 136+100, prin stânga.

Varianta ocolitoare va include două pasaje supraterane, două pasaje subterane, un tunel, nouă poduri, precum și mai multe podețe, fiind prevăzute ecrane fonoizolante pe ambele părți ale drumului.

Durata de realizare a proiectului este de 36 de luni, iar costul estimat de aproape 430 de milioane de lei, inclusiv TVA.

Proiectul aprobat prevede și declanșarea procedurilor de expropriere pe coridorul viitoarei variante ocolitoare Azuga – Bușteni.

Astfel, aleșii județeni au aprobat achiziționarea de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare de către Consiliul Județean Prahova, în vederea dobândirii imobilelor necesare realizării obiectivului de investiții.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentSONDAJ Inscop: Gabriela Firea conduce detașat în TOPUL încrederii populației – Senatorul PSD a întrecut lideri politici de calibru
Articolul următorBilanț coronavirus 20 noiembrie: 2.697 cazuri noi și 214 decese