În cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a reacționat în urma comunicatului emis de Veolia Energie în care anunță că, începând cu data de 1 mai, operatorul nu mai are dreptul de a furniza serviciul public de alimentare cu energie termică (apă caldă și căldură).

Edilul șef al orașului a precizat că va continua negocierile cu reprezentanții Veolia Energie,însă nu va accepta niciodată solicitarea operatorului de majorare a tarifului la agentul termic la 340 lei fără TVA.

” Am continuat discuții și negocieri cu reprezentanții Veolia, discuții și negocieri la care a participat și domnul Toader (n.r. președintele Consiliului Județean Prahova), pentru că nu putem să discutăm de unii singuri, noi având o parte din sistem, producția, respectiv rețeaua principală fiind a Consiliului Județean. (…) Pentru a avea siguranța continuității acestui serviciu în Ploiești, am avut în continuare negocieri cu cei de la Veolia, împreună cu Consiliul Județean. Până în momentul de față, poziţia Veolia a fost un tarif de 340 lei, fără TVA, care este inacceptabil din mai multe motive, vorbind de suportabilitate la nivel de ploieștean și de un preț corect, 340 lei este exclus de a fi un preț corect, având în vedere cele spuse de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, un astfel de tarif va duce la o dezechilibrare a sistemului…vor fi foarte multe gospodăriri care s-ar debranșa. Continuăm discuțiile cu cei de la Veolia”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Primarul a susținut că garantează faptul că de la 1 mai la robinetele ploieștenilor va curge apă caldă.

“Ei nu pot să plece fără o predare corectă a sistemului. La acest nivel, o predare a echipamentelor poate să dureze şi mai mult de şase luni”, a adăugat primarul, care a discutat şi despre posibilitatea înfiinţării împreună cu Consiliul Județean Prahova a unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, care să le permită autorităţilor să obţină fonduri europene. Dacă până acum, primarul Dobre susținea ca variantă înființarea unei societăți la care acționari majoritari să fie Consiliul Local Ploiești și Consiliul Județean Prahova, acum edilul nu exclude variante ca societatea deja înființată să preia sistemul de termoficare.

”În urma unei discuții cu președintele Consiliul Județean Prahova, Bogdan Toader, astăzi am primit un acord de principiu, ultimul element de care avem nevoie pentru a emite o Hotărâre de Consiliu Local în vederea realizării unui ADI. Constituirea acestui ADI nu înseamnă constituirea unei societăți comerciale. În momentul în care Consiliul Județean Prahova a avut o altă abordare cu privire la constituirea acestei societăți, noi am continuat discuțiile și negocierile cu Veolia Energie”, a mai susținut primarul Adrian Dobre.

Articolul precedentCod galben de vânt puternic în Prahova
Articolul următorTarifele de parcare în Ploiești nu se mai majorează! PSD revocă hotărârea și își pune cenusă în cap!