Un bărbat în vârstă de 74 de ani, din comuna prahoveana Bălțești a decedat pe 30 august, după infectarea cu virusul West Nile. Conform DSP Prahova, bărbatul avea afecțiuni asociate, diabet zaharat de tip II, dar și sechele în urma unui accident vascular cerebral pe care îl suferise în trecut.

Astfel județul Prahova apare, în premieră, în informarea săptămânală dată publicității de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, cu privire la evoluția cazurilor de infectare cu West Nile.

Există și un al doilea caz de îmbolnăvire, cel al unei femei de 70 de ani, din Poienarii Burchii, de asemenea cu afecțiuni asociate.

Aceasta a fost internată la Spitalul “Victor Babeș”, fiind externată pe 4 septembrie.

În cea mai recentă raportare la nivel național se regăsesc, în totalul pe acest sezon (2.05.2018-19.09.2018 ), 216 cazuri de infecție cu virusul West Nile, în București (35) și în județele Dolj (31), Olt (20), Iași (22), Teleorman (15), Constanța (8), Bacău (9), Brăila (6), Galați (7), Satu Mare (6), Ilfov (5), Mureș (5), Mehedinți (5), Sibiu (5), Bihor (5), Dâmbovița (4), Călărași (3), Suceava (3), Alba (2), Botoșani (2), Caraș- Severin (2), Cluj (2), Giurgiu (2), Prahova (2), Tulcea (2), Bistrița Năsăud (1), Buzău (1), Covasna (1), Ialomița (1), Hunedoara (1), Vaslui (1), Vâlcea (1), Vrancea (1).

Dintre acestea, 25 au fost decese, înregistrate în București (7), Iași (4), Constanța (2), Dolj (2), Olt (2) și câte unul în județele Alba, Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Suceava și Teleorman.

Cele mai multe îmbolnăviri, 178, s-au înregistrat la persoane cu vârste peste 50 de ani.

Articolul precedentTentativă de sinucidere la Ceptura! Femeia preluată de elicopterul SMURD
Articolul următorSingurul doctor în violența pe stadioane din România este prahovean
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.