Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, anunță noi măsuri împotriva firmelor care sparg străzile sau trotuarele și nu respectă termenul în care trebuie să le aducă la starea inițială.

Astfel, edilul șef  al orașului  a anunţat marţi, într-o întâlnire cu reprezentanţii presei locale, că le-a solicitat reprezentanţilor Poliţiei Locale să fundamenteze un proiect de hotărâre, pentru sancţionarea mai drastică a acestor societăţi.

Ideea pleacă de la faptul că, în prezent, respectivele firme profită de o prevedere fiscală care le permite să achite în primele ore jumătate din cuantumul amenzii minime, adică, explică edilul, scapă adesea cu o sancţiune de 500 de lei, indiferent cât de mari ar fi fost pagubele sau inconvenientele produse.

Adrian Dobre a dat ca exemplu firma Apa Nova, la reţelele căreia au figurat până de curând, simultan, nu mai puţin de 174 de intervenţii nefinalizate, număr care a scăzut, în ultima săptămână, până undeva la 140.

“Am discutat cu Poliţia Locală să vină cu un nou proiect pentru schimbarea cuantumului amenzilor”, a declarat Adrian Dobre, după ce explicase că, de regulă, amenzile aplicate reţelarilor care nu respectă obligaţiile din autorizaţii sunt undeva la 2.500 de lei bucata, însă există varianta stingerii datoriei dacă firma sancţionată plăteşte jumătate din amenda minimă, adică 1.000 de lei împărţit la 2, în primele 24 de ore.

“Noi, ca municipalitate, depunem eforturi ca firmele care execută lucrări pe domeniul public să le finalizeze cât mai rapid. Pentru lucrările întârziate sau necorespunzătoare, operatorii economici sunt amendaţi, nu există excepţii. Amenzile sunt stabilite prin hotărâre de Consiliu Local, însă în anumite limite stabilite de lege. Am avut nenumărate discuţii pe acest subiect cu cei de la Poliţia Locală şi Direcţia Tehnic Investiţii. Numărul amenzilor este cu mult mai mare decât ce a existat în anii anteriori, însă până la urmă nu este lucrul pe care ni-l dorim, o amendă de 500 sau 1.000 de lei este prea mică pentru numărul de zile de întârziere şi disconfortul creat”, a mai explicat primarul.

Articolul precedentScandal în Ploiești pe tema contractelor cu operatorul Rosal. Se dorește și rezilirea contractului pentru curățenia căilor publice!
Articolul următorInstanta a decis achitarea inculpaților din mega-dosarul ”Lukoil”