Țeapa „Coletul” face victime în întreaga țară. O firmă trimite produse nesolicitate, profitând de perioada reducerii și a cadourilor, numai că acestea sunt contracost.

Oamenii plătesc și de zece ori mai mult pe niște chinezării ieftine, produse pe care nu le-au comandat niciodată.

Oamenii primesc acasă un colet pe care nu l-au comandat. Majoritatea îl acceptă, considerând că este posibil să-l fi comandat un alt membru al familiei, mai ales că este perioada în care sosesc bunurile întârziate cumpărate de ”Black friday”, dar începe și luna cadourilor.

Coletele au o valoare relativ mică, pentru a nu atrage atenția, dar bunurile pe care le conțin sunt de fapt produse mult mai ieftine, care sunt departe de valoarea plătită.

Recent, în Ploiești, un bărbat a primit un SMS prin care era anunțat că a plasat o comandă în valoare de 199,70 lei și că aceasta va ajunge în 1-2 zile.

Cum în SMS era menționată o adresă de e-mail și pentru că știa că nu a comandat nimic de pe internet, a trimis un e-mail către expeditorul coletului în care a specificat că este vorba despre o eroare și că nu dorește coletul respectiv.

Contactată, compania de tip teleshopping a precizat că respectivul colet avea, însă, altă destinație.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentANPC recomandă atenţie sporită la achiziţionarea dulciurilor şi jucăriilor, pe fondul intensificării comerţului cu produse pentru copii, în contextul sărbătorii Sfântului Nicolae
Articolul următorMinistrul Mediului, aşteptat să dea explicații, în Parlament, cu privire la criza de lemn de foc pentru populație