Conducerea Rosal Ploiești iese la atac! Asta după ce primarul Adrian Dobre a susținut în nenumărate rânduri că societatea care se ocupă de serviciul de salubritate din Ploiești este vinovată de faptul că orașul a fost îngropat sub gunoaie, așa cum s-a întâmplat și într-o ultimă postare pe pagina personal de Facebook.

”Văd ca doamna Gavrilescu, “ministrul mediului”, ne vorbește de poluare. Probabil că reducerea scorului electoral la 4% de la alegeri a atras și sincope mari în percepția realității. Toate pârghiile sunt la Ministerul Mediului.
În ceea ce privește stadiul planului pentru calitatea aerului, suntem la finalizarea procedurii de licitație.
Să-mi spună, însă, doamna ministru câte amenzi a dat Rosalului pentru situația dezastruoasă din Ploiești?
Dacă este preocupată de prafuri, îi sugerez să se uite la Rosal. La gunoaie. Dacă are ochelarii potriviți.
Am sesizat Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică Prahova, A.N.R.S.C-ul pentru a nu știu câta oară cu privire la situația critică din orașul nostru. Răspunsul? Nici nu s-au obosit să ne trimită unul.”, a fost postarea primarului Adrian Dobre care i-a făcut pe reprezentanții Rosal să reacționeze.
Astfel, într-un comunicat de presă, Rosal Ploieşti îşi exprimă punctul de vedere în legătura cu criza gunoaielor de la Ploieşti. Operatorul îl contrează pe primarul Adrian Dobre și îl acuză de dezinformare  şi inducerea în eroare a ploieştenilor.
Comunicat de presă
”Pentru a nu ştim câta oară”, ca să-l parafrazăm, domnul primar al municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, se foloseşte de influenţa şi autoritatea funcţiei pentru a presa organele de control ”să amendeze” compania Rosal pentru situaţii şi fapte care nu ne privesc.
Putem înţelege interesul evident pe care îl manifestă pentru ”scoaterea din Ploieşti” a companiei noastre – nu a făcut niciodată un secret asta. Nu putem înţelege metoda pe care a ales-o pentru a face acest lucru: dezinformări, mistificări ale realităţii şi inducerea în eroare a ploieştenilor.
Printr-o postare pusă astăzi pe pagina de facebook personală, domnul Adrian Dobre o imploră pe ministrul Mediului să ne de o amendă, să ne sancţioneze în vreun fel.
Îl rugăm pe această cale să înţeleagă că nu mai putem accepta ca numele companiei noastre să fie folosit în scandalurile politice din oraş. Toleranţa noastră are o limită: suntem o companie prea serioasă pentru a accepta să devenim sac de box pentru oricine are frustrări legate de propria performanţă edilitară.
La fel de exact, domnul primar Adrian Dobre ştie şi faptul că principalul vinovat pentru starea în care se află acum municipiul Ploieşti este chiar domnia sa, şi nimeni altcineva.
Măcar acum, în al treisprezecelea ceas, îi transmitem că este momentul să se maturizeze, să accepte faptul că a fost parte la întocmirea unui caiet de sarcini greşit dimensionat faţă de necesităţile reale ale oraşului şi că este timpul să colaborăm pentru rezolvarea acestei crize a gunoiului.
Domnia sa ştie exact că Rosal nu are absolut nicio vină pentru faptul că oraşul este sufocat de munţii de gunoi. La fel, primarul Adrian Dobre cunoaşte în detaliu eforturile incredibile făcute de compania noastră pentru a ţine cât de cât sub control problema deşeurilor în municipiu. Ne-am asumat aceste eforturi uriaşe exclusiv din respect faţă de ploieşteni.
Atacurile nejustificate pe care le face împotriva companiei noastre, şi mai ales ultimul dintre ele, sunt departe de a duce la rezolvare crizei. Avem nevoie de soluţii, de remedierea problemelor grave din contractul la realizarea căruia a fost parte şi de sprijin din partea autorităţilor locale pentru a-i servi pe ploieşteni la standardele pe carele merită.
Primarul Adrian Dobre trebuie să înţeleagă că atâta timp cât va încerca să ascundă sub preş propriul gunoi şi să facă presiuni pentru a fi scoasă pe nedrept responsabilă de situaţie exact partea din contract care nu are nicio vină – compania Rosal, singurii care vor avea de suferit sunt ploieştenii.
Iar nouă ne pasă cu adevărat de clienţii noştri, motiv pentru care îl invităm oricând la o dezbatere publică deschisă, cu cărţile pe masă, despre cum putem rezolva împreună această criză. Din respect faţă de ploieşteni!
Cu respect,
Rosal Ploieşti
Articolul precedentNu era la prima tentativă de suicid! Pacienta de la SJU Ploiești a încercat să se sinucidă și în urmă cu două zile
Articolul următorPetrolul vinde abonamente pentru noul sezon. Află care sunt prețurile