Crește cota de vânătoare a mistreților din cauza pestei porcine. În Prahova a fost suplimentată cu 45%

Pentru că virusul de pestă porcină africană se răspândește destul de repede în România, ministrul Apelor şi Pădurilor a emis recent un ordin prin care au fost suplimentate cotele de recoltare pentru mistreţ. 

Drept urmare, cei care gestionează fondurile cinegetice din ţară sunt obligați să organizeze cât mai rapid partide de vânătoare şi să omoare un număr mare de mistreţ. Totodată, prin ordinal ministrului, s-a impus ca recoltarea să se facă în termen de 90 de zile pentru realizarea ei.

În ceea ce privește Prahova, cota de recoltare a crescut cu aproape 45%. Concret, autorităţile din domeniu estimează că avem în prezent circa 3.900 de mistreţi, iar până în vara anului viitor ar trebui să fie omorâţi aproape 3.000.
Mai precis, actul emis de Ministerul Apelor şi Pădurilor stabileşte acum o cotă de recoltare de 929 de exemplare, care vine după ce, anterior, un alt ordin stabilise pentru perioada mai 2018 – mai 2019 o cotă oficială de 2.067 de mistreţi.

Cele mai mari suplimentări din Prahova impuse prin acest nou ordin au fost pentru fondurile de vânătoare din zonele Lapoş, cu 108 exemplare, Malu Roşu, cu 82 exemplare şi Iordăcheanu, cu 76 exemplare.

În ciuda noilor cote care vizează mistreţii, autorităţile prahovene susţin că singurele partide de vânătoare organizate în judeţ în ultimele zile au fost pentru păsări, explicând şi faptul că e o perioadă în care vânătoarea de mistreţi e îngreunată de vegetaţia încă bogată.
În judeţele învecinate în care virusul a fost deja confirmat au existat de asemenea creşteri substanţiale ale acestor cote, de la 1.406 la 2.489 în Buzău, de la 748 la 1.010 în Ialomiţa, de la 533 la 798 în Dâmboviţa şi respectiv de la 407 la 614 în Ilfov.

Articolul precedentO nouă victorie pentru Prahova Ploiești, echipa renăscută din cenușă
Articolul următorUn agent examinator auto din Prahova a refuzat 350 de euro mită