Un agent de poliție din cadrul Instituției Prefectului Prahova – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova a sesizat la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova faptul că o persoană în vârstă de 46 ani, candidată la susținerea probei practice a examenului de obținere a permisului de conducere, i-a remis suma  de 350 euro în scopul de a o promova la proba practică.

Tentativa de mituire a avut loc vineri, 14 septembrie. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, iar sub coordonarea procurorului de caz ofițerii DGA au efectuat cercetări în urma cărora s-a reținut că, în aceeași zi, în jurul orei 12:30, în timp ce se afla în autoturismul de școală pentru susținerea probei practice a examenului de obținere a permisului de conducere, femeia i-a înmânat agentului examinator dosarul de candidat în care introdusese în prealabil un plic de utilități în care se afla suma de 350 de euro.

Când agentul examinator a descoperit suma de bani i-a solicitat acesteia să explice prezența banilor în dosarul de examinare, moment în care persoana în cauză a recunoscut inițial că a remis suma de bani pentru promovarea probei practice, după care a justificat gestul prin faptul că a uitat banii în dosar.

Față de inculpată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu persoana în stare de libertate.

Articolul precedentCrește cota de vânătoare a mistreților din cauza pestei porcine. În Prahova a fost suplimentată cu 45%
Articolul următorPrahova, în mijlocul pestei porcine! Autoritățile sunt în alertă
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.