A fost realizat primul sondaj CURS despre Partidul Realitatea! Peste 1000 de români și-au exprimat opinia despre noua formațiune politică, iar concluziile au fost uimitoare. 17% dintre români ar vota lista partidului pentru europarlamentarele din 2019. Aproape 40% și-au exprimat dorința ca partidul să candideze singur, fără a forma vreo alianță.

Datele colectate au arătat că 17 % dintre români ar vota lista candidaților Partidului Realitatea la alegerile europarlamentare din 2019, dintre care 4% vor vota cu siguranță. Românii nu au ezitat să sugereze faptul că partidul Realitatea ar avea succes garantat dacă nu se aliază cu nicio altă formațiune politică. Aproape 40% dintre respondenți consideră că partidul ar trebui să candideze singur în alegeri.

Iată principalele concluzii ale sondajului:

17 % dintre români ar vota lista Partidului Realitatea la alegerile europarlamentare din 2019, dintre care 4% vor vota cu siguranţă, iar 13% mai degrabă ar vota; 20% dintrte români mai degrabă nu ar vota, în timp ce 35% nu ar vota cu siguranţă; 28% nu ştiu sau nu răspund.

22 % dintre români consideră că orientarea Partidului Realitatea ar trebui să fie de centru, 16% cred că ar trebui să fie de dreapta, în timp ce 8% susţin orientarea de stânga; 54% nu ştiu sau nu răspund.

38% dintre respondenţi cred că pe lista Partidului Realitatea pentru europarlamentare ar trebui să fie profesionişti din diverse domenii, iar 18% consideră că pe listă ar trebui să fie jurnalişti; 9% cred că oamenii de afaceri ar trebui să compună lista, în timp ce doar 8% propun politicieni pe listă.

38% dintre români susţin că Partidul Realitatea ar trebui să candideze singur în alegeri, 28% cred că ar trebui să intre într-o alianţă politică sau electorală, iar 34% nu ştiu sau nu răspund.

De menţionat că datele sondajului arată că doar 30% dintre români au auzit despre decizia de înfiinţare a Partidului Realitatea în momentul culegerii datelor.

Sondajul a fost efectuat de către CURS, la cererea GeoPOL, în perioada 26.10-05.11, pe un volum de 1067 de respondenţi, metoda de culegere a datelor fiind faţă-n faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Articolul precedentVIDEO FOTO Imagini noi de la incendiul de la Ploiești
Articolul următorDepozit de materiale textile din Ploiești, cuprins de flăcări | VIDEO