Primarul Adrian Dobre şi consilierii locali sunt acuzaţi de Camera de Conturi Prahova că au avizat angajări ilegale la Primăria Ploieşti. Reprezentanţii Camerei de Conturi menţionează că responsabilii indicaţi ”au angajat cheltuieli nelegale”.

Potrivit raportului de control, în organigrama Primăriei Ploiești aprobată de către Consiliul Local în decembrie 2016, iniţiator fiind primarul Adrian Dobre, și valabilă inclusiv pentru anul 2018, s-a înființat un Compartiment de Control Financiar de Gestiune, aflat în subordinea edilului.

Compartimentul prevedea trei posturi de execuție, consilier clasa I, în condițiile în care, potrivit legislației în vigoare, această activitate nu se organizează în cadrul unităților administrativ teritoriale.

Primăria a organizat și un concurs pentru ocuparea unui post în noul compartiment, ulterior funcționarul respectiv fiind mutat în alte structuri ale municipalităţii ploieştene.

Camera de Conturi consideră că înființarea compartimentului respectiv are ca efect angajarea de cheltuieli nelegale, persoanele responsabile indicate în procesul verbal întocmit de auditori fiind primarul Adrian Dobre, respectiv consilierii locali care au aprobat organigrama instituției.

Totuşi, modificarea organigramei și angajarea funcționarului respectiv s-au realizat cu acordul Agenției Funcționarilor Publici…

 

Articolul precedentAccident în centrul Ploieştiului. Victimă, un adolescent de 15 ani!
Articolul următorPercheziții în Ploiești la o persoană bănuită de săvârșirea mai multor infracțiuni de viol, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.