Acasă Actual Încă două persoane ucise de gripă în Prahova! Numărul deceselor a ajuns...

Încă două persoane ucise de gripă în Prahova! Numărul deceselor a ajuns la opt!

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis, marţi seară, că au fost confirmate şase noi decese provocate de gripă, numărul total al pacienţilor care au murit din cauza virusului gripal de la începutul anului ajungând la 54. Ultimii şase pacienţi sunt trei femei şi trei bărbaţi, care nu s-au vaccinat.

Astfel, s-a confirmat virus gripal gripal tip A, subtip (H1)pdm09  la o femeie de 34 de ani din Prahova, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinata antigripal. 

De asemenea, s-a confirmat gripă la un bărbat de 78 de ani din Prahova confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

Numărul deceselor din Prahova a ajuns astfel la 8, iar la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgentă Ploieşti sunt internate 9 persoane în stare gravă.

Județul Prahova ocupă locul 1, la nivel național, din punct de vedere al deceselor cauzate de gripă!

De asemenea, au fost confirmate cazuri în 23 de instituţii de învăţământ. La două şcoli, au fost semnalate cazuri de îmbolnăvire la adulţi, un profesor şi o învăţătoare.

Articolul precedentProcurorii ploieșteni au dispus reținerea lui Mihai Nițescu, cel care și-a înjunghiat fosta profesoară
Articolul următorNițescu își anunțase intențiile pe Facebook! Ce a postat agresorul profesoarei de la Spiru Haret
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.