Incident la o sondă din Prahova! Un teren a fost contaminat cu produse petroliere, după ce o conductă veche a cedat. Garda de Mediu a aplicat o amendă.

Garda de Mediu Prahova a anunţat sâmbătă că a aplicat o amendă pentru un operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor în zona municipiului Câmpina, după un incident produs în apropiere de o sondă, care a dus la contaminarea terenului învecinat pe o suprafaţă de circa 60 de metri pătraţi. Valoarea sancţiunii este de 50.000 de lei, a anunţat Garda de Mediu.

“Incidentul cauzat de uzura conductelor de transport țiței, produs pe raza Municipiului Câmpina, identificat și verificat de comisarii de mediu Prahova s-a finalizat cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru operatorul care desfășoară în zonă activități de extracție a hidrocarburilor. În urma verificărilor s-au constatat scurgeri de amestec de țiței cu apă sărată ce a condus la contaminarea unei suprafețe de sol cca 60 mp”, a anunţat Garda de Mediu Prahova, într-un comunicat.

Pentru remedierea avariei comisarii de mediu au dispus în sarcina operatorul economic efectuarea imediată a lucrărilor de ecologizare a solului afectat în urma incidentului, a mai anunţat instituţia.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 03 decembrie 2022
Articolul următorMaricel Păcuraru și asociații din “Consorțiul PHG”, proiect-gigant de dezvoltare imobiliară – jucători de top pe piața de business din România